Курьор: Черно море е специален клуб за мен, но проектът на Самсунспор си заслужава

Курьор: Черно море е специален клуб за мен, но проектът на Самсунспор си заслужава

Novsport

20-01-2021, 09:46

 Черно море продаде голмайстора на efbet Лига Матиас Курьор на турския Самсунспор. Футболистът от Мартиника вкара 15 попадения в 15 мача за "моряците" през пролетта. 

Курьор подписа за година и половина с новия си клуб, чиято цел е промоция в Суперлигата. 

Нападателят коментира трансфера си пред колегите от Топспорт. Той разкри защо е избрал да продължи кариерата си в Самсунспор, както и каква е рецептата да вкараш 15 попадения за толкова кратък период. 

"Избрах Самсунспор заради проекта на клуба. Те искат да спечелят промоция за Суперлигата и в бъдеще да станат от водещите отбори в Турция. Исках да бъда част от този проект", започна Мат. 

"Преди да подпиша договорих с Кевин Боли, който е в отбора от лятото. Той е мой приятел от дълго време и ми каза само хубави неща". 

"Треньорът ще реши на каква позиция да ме използва - като крило или централен нападател. За мен няма значение. Искам да съм максимално полезен на отбора си". 

"Да, за мен беше много трудно да напусна Черно море. Всички знаят, че това е специален клуб за мен. Но се появи тази възможност за Самсунспор и реших да я приема. Възможността, ако направим някои добри мачове и всичко около коронавируса приключи, да играем пред пълен стадион, не е за изпускане. Аз съм към края на кариерата си и искам да се насладя на играта максимално", продължи Курьор.

"Каква е рецептата да вкараш 15 гола? Да се наслаждаваш на момента, да вземеш максимално от удоволствието. Мисля, че да играеш за отбор, който обичаш, също помага. Няма специална рецепта. Работа и удоволствие. Мисля, че е това". 

"Не бях най-добрият в Черно море. В тима има много качествени футболисти. "Моряците" имат и много добри млади футболисти. Има кой да ме замести. Ще се върна във Варна някой ден. Като футболист или като фен...", завърши Матиас.

Източник: Novsport

Последни новини