Левски - Арда 2:0, Марин Петков слага точка на спора

Левски - Арда 2:0, Марин Петков слага точка на спора

Topsport.bg

05-09-2022, 18:57

Левски се изправя срещу Арда в последен двубой от деветия кръг на efbet Лига. Срещата е тази вечер от 20:00 часа на стадион "Георги Аспарухов".

От началото на сезона "сините" пропуснаха две чудесни възможности да зарадват отново своите привърженици след успеха на финала за Купата на България. Първо 26-кратните шампиони не успяха да се доберат до групите на Лига на конференциите, а в четвъртък бе допуснато поражение на дузпи от Лудогорец във финала за Суперкупа на България.

Така Левски се съсредоточава към надпреварата за титлата в първенството, след като до тук се справя добре и е с четири поредни победи. Последната от тях бе с 2:0 над Ботев във Враца. "Сините" са с най-малко изиграни срещи в шампионата, едва пет, на което се дължи и едва осмата им позиция.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТЪТ В МАЧА!

Арда пък заема 6-ото място в класирането с актив от 15 точки, като при успех може да влезе в топ 4 на таблицата. Гостите са изиграли три мача повече от Левски.

Кърджалии е в серия от два поредни успеха в лигата, но сега има труден тест. В миналия кръг водения от Александър Тунчев отбор спечели с 1:0 срещу Славия, а преди това срази Спартак (Варна) с 3:1 като гост.

Източник: Topsport.bg

Последни новини