Левски - Ботев (Враца), 1:0, Уелтън откри и сложи край на головата си суша

Левски - Ботев (Враца), 1:0, Уелтън откри и сложи край на головата си суша

Topsport.bg

11-03-2023, 17:25

Левски приема Ботев (Враца) в двубой от 23-ия кръг на efbet Лига. Срещата е с начален час 17:30.

Срещата е важна и за двата отбора - "сините" преследват място в шестица, докато футболистите на Даниел Моралес се целят оставане в елита. В миналия кръг играчите на Станимир Стоилов спряха негативната си серия от 11 шампионатни мача без победа, започнала още през миналата есен. "Сините" удариха като гости с 2:0 тима на Хебър (Пазарджик) и се върнаха на победния път, като сега срещу момчетата на Моралес ще преследват нови три точки.

В отбора на Мъри с контузия е единствено младата надежда Асен Митков, докато всички останали са на линия. В последните време в клуба върви напрежение, което се задълбочи след пресконференцията на собственика Наско Сираков в четвъртък и последвалия след 24 часа брифинг на старши треньора Стоилов. В началото на следващата седмица е предвидена нова пресконференция, като е твърде вероятно Мъри да не седне до Сираков, според думите на самия наставник.

Същевременно Ботев (Враца) е в подем, като за последните три кръга футболистите на Дани Моралес записа две победи - шест спечелени точки след 1:0 над ФК ЦСКА 1948 и 1:0 над Славия. Между двата успеха дойде поражението от Спартак (Варна) на "Коритото". Добрите игри през пролетта отдалечиха врачани от червената зона, но до края на сезона има достатъчно време, за да се налага да внимават.

Главен съдия на срещата е Драгомир Драганов, с помощници Мирослав Симеонов и Христо Хаджийски. С ВАР ще се занимават Радослав Гидженов и Николай Чакъров. Работата на реферите зорко ще следи Йордан Гулев.

Източник: Topsport.bg

Последни новини