Левски - Локо (Пловдив), "сините" си платиха за пропуските - гостите изравниха

Левски - Локо (Пловдив),

Topsport.bg

22-10-2022, 21:10

Локомотив (Пловдив) и Левски се изправят един срещу друг в двубой от 15-ия кръг на efbet Лига. Срещата започва в 19:45 часа и е очаквана с огромен интерес заради съперничеството между двата тима и моментното класиране на отборите.

"Смърфовете" влизат в двубоя като четвърти, само на три точки пред петия Левски. "Сините" обаче са с мач по-малко заради участието им в европейските клубни турнири в началото на сезона. 

В последните си две срещи "сините" не стигнаха до успех, като загубиха с 1:2 от Славия и завършиха наравно 0:0 със Септември (София). Локомотив пък постигна две победи със суха мрежа. Възпитаниците на Александър Томаш победиха Спартак (Варна) с 2:0 като гост, а в последния кръг надвиха категорично Славия с 3:0.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТ В МАЧА!

В исторически план Левски е най-неудобният съперник на Локомотив. В общо 135 шампионатни сблъсъка, черно-белите са загубили 84, като са допуснали 275 гола - нямат толкова поражения от нито един друг участник в елита. От споменатите мачове 67 са били в столицата, като Левски е ликувал 54 пъти, равенствата са 6, а Локо е бил в 7 случая.

Източник: Topsport.bg

Последни новини