Левски - Локо (София): 1:0, Кръстев бележи, всички се нахвърлиха върху Мъри от радост

Левски - Локо (София): 1:0, Кръстев бележи, всички се нахвърлиха върху Мъри от радост

Topsport.bg

08-04-2023, 20:40

Левски домакинства на Локомотив (София) в късния съботен мач от програмата на efbet Лига. Столичното дерби не генерира чак толкова голям интерес сред футболната общност, колкото решението на Станимир Стоилов дали ще продължи да бъде треньор на "сините". Мъри ще обяви това веднага след последния съдийски сигнал.

"Сините" излизат в днешната среща като четвърти във временното класиране, на 7 точки зад третия ФК ЦСКА 1948. Отборът обаче не е толкова откъснат от останалите отбори, които се борят за Топ 6, след като седмият Славия е с 3 точки по-малко от Левски, а Арда е с 6 по-малко. Иначе столичани се намират в отлична форма, след като са в серия от три поредни победи. В последния кръг отборът на Мъри Стоилов надви Арда с 3:0, а преди това се наложи над Хебър и Ботев (Враца).

Иначе от състава на Левски ще отсъстват наказаните Ноа Сонко Сундберг и Асен Чандъров, както и контузеният Илиян Стефанов. В групата обаче ще попадне Кристиан Димитров, който бе с оток в крака след контролата с Ботев (Враца), но вече е възстановен.

Локомотив (София) от своя страна заема към момента 9-ото място в класирането. Столичните "железничари" се намират в серия от две поредни победи, след като надвиха Славия и Спартак (Варна) преди паузата за националните отбори. През изминалата седмица локомотивци успяха да победят отново "белите" и по този начин да си осигурят място в 1/2-финалите за Купата на България.

По-рано през сезона Локомотив успя да надвие Левски с драматичното 3:2, като Илия Димитров отбеляза победния гол във финалните минути на мача. Иначе през изминалия сезон "сините" успяха да победят и в двата мача тима от "Надежда".

Главен съдия на столичното дерби ще бъде Волен Чинков.

Източник: Topsport.bg

Последни новини