Левски - Славия (СЪСТАВИТЕ)

Левски - Славия (СЪСТАВИТЕ)

Topsport.bg

12-11-2022, 16:28

Левски и Славия в двубой от 18-ия кръг на efbet Лига. Най-старото столично дерби е на стадион "Георги Аспарухов" и ще започне в 17:30 часа.

"Сините" са е непобедени в пет поредни мача от първенството, но какво от това, след като всички те завършиха наравно. В две от тези срещи тимът не успя да победи борещите се за спасение Септември (София) и Спартак (Варна).

Преди седмица 26-кратните шампиони на два пъти повеждаха в морската ни столица, но допускаха изравняване, а в крайна сметка може да са щастливи, че не загубиха. Така спорният успех над Ботев (Пловдив) в началото на октомври остава последен за Левски в първенството.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТЪТ В МАЧА!

Славия от своя страна е три срещи без загуба, като последно тимът взе важна победа над коравия Черно море (1:0). Преди това Славия регистрира две равенства - Спартак (Варна) (2:2) и ФК ЦСКА 1948 (1:1).

Добрите новини за треньора Станимир Стоилов са свързани със завръщането на Ивелин Попов, който дори може да стартира от първата минута. Билал Бари и Илиян Стефанов обаче продължават да лекуват контузии, а на облекчен режим преди 156-ото столично дерби между двата отбора тренираха Филип Кръстев и Жереми Петрис, но се очаква да бъдат готови за игра.

В тима на Славия Ертан Томбак е с фрактура на ръката и няма да бъде на разположение на наставника Златомир Загорчич, който заяви през седмицата, че иска тимът да вземе точки и от мача с Левски, и от този с шампиона Лудогорец.

Източник: Topsport.bg

Последни новини