Левски - ФК ЦСКА 1948: 0:0 (Развой на срещата по минути)

Левски - ФК ЦСКА 1948: 0:0 (Развой на срещата по минути)

Topsport.bg

29-10-2022, 16:31

Отборите на Левски и ФК ЦСКА 1948 се изправят един срещу друг в най-интересния двубой от съботната програма на efbet Лига. Мачът на "Герена" е с начален час 17:30.

Двата тима са сред фаворитите за спечелването на шампионата, което прави съперничеството им на стадион "Георги Аспарухов" повече от интригуващо. Гореспоменатите селекции вече се срещнаха веднъж през този сезон, като тогава победата беше за "червените" с минималното 1:0. Автор на попадението стана националът на България - Георги Русев.

Преди началото на кръга двата тима са разделяни от пет точки във временното подреждане. ФК ЦСКА 1948 е с актив от 31 пункта на третата позиция, докато Левски е пети с 26. В лагера на "сините" определено има игрова криза, като те са в серия от три мача без успех в Първа лига. Всичко започна с поражението от Славия с 1:2 и премина през равенствата срещу Септември и Локо (Сф).

Интересно е да се разгледа статистиката на Левски в контекста на ефективността в атака след статични положения през този сезон. Фрапиращо изглежда фактът, че от 86 изпълнени корнера (трети показател за елита през това първенство), "сините" стигнаха само до два гола.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТЪТ В МАЧА!

Възпитаниците на Станимир Стоилов изпитват и доста трудности в столичните дербита през тази кампания, като спечелиха единствено срещу ЦСКА, а вече отстъпиха на Славия, ФК ЦСКА 1948 и Локомотив (Сф). Завършиха и наравно със Септември.

Срещата за Левски пропуска ветеранът Ивелин Попов. Хосе Кордоба също не тренира с основната група, което го поставя под сериозна въпросителна за мача. За Станимир Стоилов е добре, че Жереми Петрис и Илиян Стефанов се подготвят с отбора. Същото важи и за национала Марин Петков, който в четвъртък беше ударен в глезена, но очевидно бързо се е справил с проблема и не пропуска тренировка.

ФК ЦСКА 1948 е в серия от пет мача, в които не познават вкуса на загубата. "Червените" редуват победи с равенства, като последното такова беше срещу Славия на 22 октомври. Любо Пенев има победа и загуба в треньорската си кариера, когато гостува на "Герена". Печели с Царско село през 2021 година, а губи с Литекс през 2011.

Главен съдия на срещата ще бъде Георги Гинчев с помощници Георги Дойнов и Даниел Ников. Четвърти арбитър е Стоян Арсов, а с ВАР ще се занимават Владимир Вълков и Йордан Петров.

Източник: Topsport.bg

Последни новини