Левски без право на нова грешка

Левски без право на нова грешка

Novsport

24-11-2019, 08:24

Днес от 17:45 часа Левски приема новака в елита Царско село в двубой от 17-ия кръг. Сините нямат право на нова грешна стъпка, след като в миналия кръг стъпиха накриво в гостуването си на Ботев - паднаха с 0:1 в Пловдив.

Възпитаниците на Никола Спасов също се опариха преди паузата в първенството - след като победиха с 2:0 Арда като гост, неочаквано се сринаха срещу Дунав у дома -1:2.

Прекъсването в шампионата се оказа добро за домакините. Те успяха да вдигнат на крака почти всичките си контузени футболисти. Петър Хубчев ще има на разположение доста опции в предни позиции, след като от лазарета излязоха офанзивните халфове Филипе Нашименто и Франко Мазурек, крилото Насиру Мохамед и нападателят Найджъл Роберта.   

Единствен след тежка контузия продължава да се възстановява Станислав Костов. Младокът Марин Петков, който влизаше в групата за последните мачове, е аут, след като си счупи ръката.

Хубчев е решил да пусне в стартовата си единайсеторка Дени Алар. Австриецът стартираше в предишните срещи, след като Роберта лекуваше травма. Взетият под наем от Рапид Виена централен нападател игра силно при 3:0 над Етър - вкара един гол и асистира за другите два, но бе почти незабележим срещу Ботев Пд (0:1).

В предни позиции той ще бъде подпомаган или от плеймейкъра франко Мазурек, или от Найджъл Роберта. Мазурек и Нашименто все още не са на 100 процента физически готови за цял мач. И ако теренът на "Герена" е тежък, то няма да е голяма изненада, ако Роберта бъде на игрището редом до Алар и Левски е с двама нападатели в мача.

На вратата на сините и в защита няма да има никакви изненади. Под рамката ще е черногорецът Милан Миятович, а пред него ще са Миланов, Ейолфсон, Рейш и Горанов. В центъра на халфовата линия ще си партнират Кали Тиам и Мартин Райнов.

По десния фланг ще напада Станислав Иванов, а по левия Паулиньо. Левски има шест поредни шампионатни победи на своя стадион и е длъжен да продължи успешната си серия.

Източник: Novsport

Последни новини