Левски забрави какво е победа! "Сините" с пето поредно равенство, затрудни ги дори последният

Левски забрави какво е победа!

Topsport.bg

06-11-2022, 16:40

Левски продължава с колебливото си представяне, зявършвайки наравно 2:2 с последния в класирането Спартак (Варна) в двубой от 17-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Спартак".

Футболистите на треньора Станимир Столилов стояха по-добре на терена и заслужено поведоха в резултата около средата на първото полувреме, благодарение на Филип Кръстев (25'). В началото на втората част обаче Ивайло Климентов (49') изравни. Малко след това Кръстев (51') отново се разписа. Радостта на "сините" отново бе кратка и Пламен Димов (67') възстанови равенството, оформяйки и крайния резултат.

Така Левски записа пето поредно равенство. "Сините" са на седмото място в класирането на първенството с актив от 29 точки, колкото има и Черно море. Спартак (Варна) пък продължава да е на дъното с 8 пункта.

Двубоят започна вихрено, като атаките се редуваха една след друга през няколко минути, но до завършващ удар така и не се стигаше. Първият точен изстрел падна в осмата минута, когато Румен Руменов пробва късмета си с изстрел от далечно разстояние. Това обаче не затрудни Пламен Андреев, който плонжира и спаси.

В 11-ата минута пък стражът позволи на Ивей Ромееш да му открадне топката. За късмет на Андреев, не се стигна до по-сериозна опасност пред неговата врата, тъй като бранителите на Левски се притекоха на помощ.

В 25-ата минута Левски поведе, благодарение на Филип Кръстев след отлична самостояелна акция на халфа. Той преодоля трима играчи на Спартак и се озова в наказателното поле на домакините, след което прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Иван Дичевски.

В 41-вата минута Здравко Димитров подаде към Божидар Васев, който стреля от границата на наказателното поле. Топката профучава встрани от лявата греда. Малко след това Димитров отново напредна добре отляво и този път намери Мехмед Сабри в наказателното поле на Левски. Той стреля, но прекалено слабо и Пламен Андреев нямаше никакви проблеми да спаси. Така първото полувреме завърши без повече голове.

Началото на втората част започна отлично за домакините, след като в 49-ата минута Ивайло Климентов се разписа. Изчистена топка стигна до футболиста, който напредна до дъгата на наказателното поле и с великолепен изстрел препарира Пламен Андреев.

Гостите обаче бързо възстановиха преднината си. Само две минути по-късно Филип Кръстев отново се разписа. Уелтън проби по отляво и нахлу в наказателното поле на Спартак. Бразилецът се опита да подаде към Роналдо, но Божидар Васев изби топката. Тя стигна до Кръстев, който отново опъна мрежата на Дичевски.

В 67-ата минута домакините отново стигнаха до равенството. Здравко Димитров центрира от фал в наказателното поле на Левски, където Пламен Димов засече топката с глава и я прати във вратата на Пламен Андреев.

В последните минути на срещата Левски пое основно инициативата и трайно се настани в половината на "соколите". Въпреки създадените немалко положения до промяна в резултата така и не се стигна.

Източник: Topsport.bg

Последни новини