Левски задрасква и Стайн Спиерингс

Левски задрасква и Стайн Спиерингс

Novsport

06-07-2020, 07:38

Нещата между Левски и нидерландеца Стайн Спиерингс вървят към раздяла. Той не попада в плановете на Георги Тодоров и от "Герена" ще опитат да продадат офанзивния халф. Спиерингс бе привлечен от сините в началото на годината. За него те броиха трансферна сума на Валвайк. Стайн пристигна по изричното настояване на Петър Хубчев. Бившият треньор разчиташе твърдо на него, но Георги Тодоров не го прави. Срещу Славия (1:2) в един момент сините бяха без халф на игрището, но специалистът така и не пусна Спиерингс - стори го едва в 90-ата минута. Като причина бе обявено, че той е пропуснал 2 тренировки заради раждането на детенцето му. Халфът обаче не хваща окото на Тодоров и треньорът иска друг тип футболист, който да играе зад нападателя.

Чистката в Левски вече стартира. От клуба вече си тръгнаха четирима чужденци - черногорският национален вратар Милан Миятович, сенегалският дефанзивен халф Кали Тиам, португалският полузащитник филипе Нашименто и австрийският нападател Дени Алар. За да се намали драстично бюджетът за следващия сезон, на "Герена" ще трябва да има и други, които да се освободят.

От "Герена" вече са предложили ганайското крило Насиру Мохамед на бившия му клуб Хекен. Той бе взет от шведите миналото лято, но така и не стартира в шампионатен мач за Левски. Сините платиха за правата му 300 хиляди евро, а сега искат само 100 хиляди. Аржентинецът Франко Мазурек също ще трябва да се оглежда за нов тим - ще бъде продаден срещу неголяма сума. Оферти се чакат и за исландския национал Холмар Ейолфсон и бразилеца Паулиньо.

Източник: Novsport

Последни новини