Левски, Лудогорец и Септември на полуфинал в турнира за Купата на БФС

Левски, Лудогорец и Септември на полуфинал в турнира за Купата на БФС

Novsport

06-04-2021, 23:40

Септември София и Левски София продължават напред в турнира за Купата на БФС при юношите (родени 2003 г) след домакински загуби.

Септемврийци отстраниха Берое с общ резултат 2:1, а Левски изхвърли Ботев (Пловдив) след крайното 4:3 над Ботев (Пловдив).

И двата отбора спечелиха като гости, а вероятно днес подцениха противниците си.

На стадион Георги Аспарухов Левски отстъпи с 1:2 на Ботев (Пловдив), но продължава напред след успеха си в Коматево с 3:1.

И двата гола за канарчетата вкара Никола Гелин, който откри преди почивката, а 8 минути преди края оформи крайния резултат. Играещият и за мъжете нападател Марин Петков изравни за 1:1 в средата на втората част.

Септември (Сф) остана с 10 души заради червения картон на Теодор Андреев, но гостите от Берое стигнаха до единствения си гол четири минути преди края на мача.

Към тях се присъединява и Лудогорец (Разград), който се поправи срещу Етър (ВТ) и разгроми виолетовите с 5:0. Първата среща в Старата столица етърци биха с 1:0.

Славия и ЦСКА ще определят последния полуфиналист, след като днес "белите" спечелиха с 2:1 в първата среща по между им. Мачът беше отложен със седмица заради положителни случаи на коронавирус в школата на ЦСКА.

И трите гола паднаха в последните 30 минути, като армейците поведоха в 62-ата минута. Само три по-късно Борис Димитров изравни за Славия, а Пресиян Стоянов оформи победата на младите бели таланти. За ЦСКА играха трениращите с мъжете Мартин Смоленски и Александър Бучков.

Втори мач с бялата фланелка пък направи привлеченият през зимата от Етър (ВТ) Стелиян Добрев.

Турнирът за Купата на БФС при набор 2003 е от особено значение, тъй като победителят ще представя България в младежката Шампионска лига, ако се проведе през тази есен.

Източник: Novsport

Последни новини