Левски поздрави Станислав Генчев

Левски поздрави Станислав Генчев

Topsport.bg

20-03-2022, 10:47

Ръководството на Левски поздрави бившия футболист на "сините" Станислав Генчев. Днес той става на 41 години, а от клуба му пожелават много здраве и професионални успехи.

Ето какво гласи съобщението от официалния сайт на Левски:

Днес 41 години навършва бившият халф на Левски и национал Станислав Генчев.

Полузащитникът е роден на 20 март 1981 г. в Дряново, а футболният му път стартира от школите на местния Локомотив, Етър (Велико Търново) и Ботев-Булмекс (Дебелец). Едва 17-годишен е забелязан от "Левски" и подписва професионален договор със "сините".

В продължение на седем сезона изиграва 75 мача и отбелязва 7 гола във всички турнири за Левски. През 2005-а Генчев преминава в Литекс, след което заминава зад граница и облича екипа на Васлуй. В Румъния остава три сезона (97 мача, 8 гола), след което две години играе за Лудогорец (62 мача, 10 гола). Полузащитникът приключва активната си кариера в Етър през 2017-а.

Генчев е двукратен шампион на България с Левски и четири пъти вдига Купата на България.

За националния отбор дебютира на 26 март 2008 г. в контролата с Финландия, в която бележи и победния гол за "лъвовете". Общо има 7 мача с 1 попадение за представителния ни тим.

След края на състезателната си кариера Генчев работи в треньорския щаб на Етър, като в един момент е и старши-треньор на отбора. В последствие става асистент на Красимир Балъков в националния отбор на България, съвместявайки ролята със същата длъжност в Лудогорец. Работи и като старши-треньор в Разград.

Ръководството, футболистите и служителите на ПФК Левски честитят празника на Станислав Генчев и му пожелават много здраве и професионални успехи".

Източник: Topsport.bg

Последни новини