Левски потрепери на "Герена", но в крайна сметка победи Ботев (Пловдив)

Левски потрепери на

Topsport.bg

08-10-2022, 21:52

Левски Ботев (Пловдив) в двубой от 13-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Георги Аспарухов" започва 20:00 часа.

"Сините" започнаха силно срещата и заслужено поведоха в резултата, благодарение на Илиян Стефанов (21'). В 64-ата минута пък гол на Николай Минков бе спорно отменен за нарушение в атака.

Така Левски се изкачи на третото място в класирането на първенството с актив от 24 точки, с 2 по-малко от втория ЦСКА. Ботев (Пловдив) пък е 13-и с 10 пункта.

Двубоят започна добре за домакините, които поеха инициативата още в първите минути, но не успяваха да стигнат до някаква по-сериозна опасност пред вратата на Хидайет Ханкич.

В петата минута Филип Кръстев ценрира от пряк свободен удар в наказателното поле на "канарчетата". Там Хосе Кордоба засече с глава подаването, но не нацели добре топката и не се стигна до нищо опасно пред вратата на Хидайет Ханкич.

В 11-ата минута Филип Кръстев шутира от границата на наказателното поле. Топката рикошира в крака на защитник и направи коварна парабола, която притесни Ханкич, но за късмет на стража, кълбото излезе в аут.

В 21-вата минута Илиян Стефанов се разписа. Жереми Петрис напредна отдясно и подаде към Роналдо, който центрира към далечна греда. Там Стефанов се измъкна от Роберто Пунчец и засече подаването, пращайки топката във вратата.

В 38-ата минута Дилан Мертенс отправи техничен диагонален изстрел от линията на пеналтерията. Топката обаче не намери рамките на вратата. Така първото полувреме завърши без повече голове.

Началото на втората част продължи да бъде под диктовката на Левски. В 56-ата минута Илиян Стефанов напредна отдясно и намери Ивелин Попов в наказателното поле. Той стреля от движение, но Роберто Пунчец блокира.

В 62-рата минута Николай Минков затрудни "синята" защита точно по време на зрелищната заря, която феновете от Сектор Б бяха организирали. Той шутира и прати топката покрай дясната греда.

В 64-ата минута дойде най-спорното положение в срещата, след като голът на Николай Минков бе отменен. Съдията Станимир Тренчев се консултира с ВАР и прецени, че по време на атаката е имало нарушение на Елвис Ману срещу Цунами.

В 75-ата минута Цунами напредна отляво и шутира силно към вратата на Ботев. Ханкич опита да улови, но първоначално не успя, след което топката беше атакувана от Краев, но в крайна сметка стражът се намеси решаващо.

В 85-ата минута Уелтън направи поредния си пробив в наказателното поле и отправи техничен диагонален изстрел, който обаче бе спасен от Хидайет Ханкич.

До края на срещата играчите на Ботев (Пловдив) се опитваха да стигнат поне до равенството в мача, но добре подредената защита на "сините" не позволи това да се случи.

Източник: Topsport.bg

Последни новини