Левски прави нов опит за първа победа в първенството през пролетта

Левски прави нов опит за първа победа в първенството през пролетта

Novsport

08-03-2020, 07:44

 "Сините" фенове изживяха много емоции в четвъртък, когато Левски елиминира Лудогорец на 1/4-финалите за Купата на България след изпълнение на дузпи. Успехът върна самочувствието на отбора след слабите резултати в първенството и най-вече загубата от Славия (1:2). Преди това тимът на Петър Хубчев направи равенства с ЦСКА (0:0) и Черно море (2:2), а днес ще гостува на Ботев (Враца). Ще бъде ли успешен четвъртият опит на столичани за първа шампионатна победа през пролетта?

Левски спечели за последно в efbet Лига точно преди 3 месеца, когато се наложи с 2:0 над аутсайдера Витоша (Бистрица). След вчерашната победа на ЦСКА срещу Берое, "сините" се озоваха на 4-о място в класирането, но ако успеят да вземат трите точки във Враца, ще изпревярят и "червените", и Локомотив (Пловдив).

Ботев (Враца) беше пометен с 0:6 от Лудогорец в първия си официален мач за годината, но след това изненада Арда (Кърджали) с 3:1, а в миналия кръг направи нулево равенство като гост на Дунав. Съставът на Антони Здравков е в зоната на изпадащите и всяка точка има огромна стойност. Врачани са много опасни при статичните положения, което се видя и при гостуването им на "Българска армия" за Купата на България. Ботев отпадна след загуба с 1:2, но беше много близо до това да прати мача в продължения. 

В исторически план двата отбора са се срещали за първенство 59 пъти, като Левски има 3 победи, Ботев - 6, а равенствата са 13. Във Враца "сините" са спечелили 12 от изиграните 29 срещи.

Източник: Novsport

Последни новини