Левски привлича защитник от Италия

Левски привлича защитник от Италия

Novsport

26-07-2020, 07:24

 Левски пробва да приввлече защитника Живко Атанасов, пише "Тема Спорт". 29-годишният централен бранител, който е юноша на сините, напуска третодивизионния италиански Катандзаро. Медиите на Апенините разкриха, че той повече няма да носи фланелката на тима, въпреки че има договор до лятото на 2021 година. Раздялата е именно по настояване на бранителя.

Левски иска да подсили защитата преди новия сезон, вариант за тима е и друг минал през школата на "Герена" - Мартин Кавдански, който в момента е в Царско село.

Атанасов бе желан от Левски и през миналата пролет. Тогава той бе попаднал в полезрението на Георги Дерменджиев.

Живко, който е син на именитата ни спринтьорка Йорданка Донкова, от дълго време е в Италия. Той така и не проби в първия отбор на Левски - бе преотстъпван в Чавдар Бяла Слатина и Септември Симитли. В началото на 2012 година подписа с Черно море, след като премина успешен пробен период. С варненци спечели и Купата на България през 2015-а, когато на финала бе победен именно Левски. След това носи фланелката на Славия. През 2016-а премина в Юве Стабия, за който изигра общо 26 мача в Серия Ц, след това в продължение на два сезона и половина бе част от друг отбор от това ниво на италианския футбол - Витербезе, на който стана и капитан. През 2018/19 с тима спечели Купата на Италия за съставите от Серия Ц. В началото на 2020 подписа с Катандзаро, за който има 10 шампионатни мача.

Въпреки че Левски бе напуснат от 10-ина играчи, до момента е привлякъл само един - 33-годишния Орлин Старокин.

Източник: Novsport

Последни новини