Левски търси първа победа на "Герена" за годината срещу удобен съперник

Левски търси първа победа на

Novsport

13-09-2020, 07:42

 Тази вечер от 21:00 часа Левски приема на "Герена" последния в класирането Етър. Болярите са удобен съперник, срещу който възпитаниците на Георги Тодоров да запишат първия си домакински успех за годината. Гостите пристигат в дома на сините с 4 загуби в 4 двубоя, като през този сезон дори още не са отбелязали гол.

Треньорът на домакините има доста проблеми по окомплектоването на състава. С контузии са две от новите попълнения - Тома Даске и Матео Стаматов, които няма да могат да започнат срещата. Това ще доведе до промени в отбраната. Като ляв бек ще бъде върнат Орлин Старокин, вдясно ще действа Ивайло Найденов, а в центъра на защитата до Живко Атанасов ще застане Алекс Петков. 21-годишният футболист бе привлечен в паузата на първенството заради мачовете на националните отбори. Той бе одобрен след спаринга с втородивизион-ния Витоша Бистрица (1:1). Шансовете на Алекс, който е син на бившия национал и шампион с ЦСКА Милен Петков, да стартира са по-големи от тези на Деян Иванов.

В полузащитата също ще има дебютант - добре познатият на феновете Борислав Цонев. Благоевградчанинът се завърна на "Герена" като свободен агент. В халфовата линия ще бъдат още младежкия национал Илия Юруков и Стайн Спиерингс.

В отсъствието на контузения Найджъл Роберта на върха на атаката ще действа бразилецът Паулиньо. Той се справи в тази роля при 4:0 над Монтана, като отбеляза едно от попаденията за успеха. По крилата ще са още двама младежки национали - Здравко Димитров и Станислав Иванов. Така в стартовата единайсеторка на Левски се очертава чужденците да са само двама, играчите, излезли от школата на сините, да са шестима, а също и да има четирима младежки национали.

Източник: Novsport

Последни новини