Левски уреди подписа на национал

Левски уреди подписа на национал

Topsport.bg

20-03-2022, 08:52

Левски ще откупи правата на защитника Хосе Кордоба. Това призна треньорът на "сините" Станимир Стоилов.

20-годишният бранител играе на "Герена" под наем от панамския Индепендиенте де ла Хорера. Договорът между двата клуба е до края на сезона, като в него е записана и откупна клауза. Мъри обяви, че тя ще бъде активирана, като страните почти са се разбрали за начина на плащането й.

През тази седмица Кордоба получи повиквателна за националния отбор на Панама. Централният защитник е футболистът, който може би бележи най-голям прогрес от началото на сезона не само в Левски, а в цялата efbet Лига. Хосе дойде при "сините" след престой в Етър и бързо се утвърди като лидер в отбора.

"Нещата с Кордоба почти са решени. Имаме клауза, разбрали сме се с неговия панамски клуб. Той ще бъде играч на Левски. Кордоба положи доста усилия първите месеци, когато дойде. Има още къде да работи. На мен повече ми се иска някои от нашите български играчи да се развиват повече и да отиват в нашия национален отбор. Имаме достатъчен брой българи, които могат да повишават нивото си и да получат повиквателна. Радвам се за всеки наш футболист, който се развива и става национал. Пред Кордоба има светло бъдеще, ако продължи да тренира и играе по този начин. Надявам се и клубът да спечели от неговото привличане. Казах вече, че привличаме футболисти с по-лесно решими проблеми", коментира Стоилов на въпрос на Gong.bg за развитието и бъдещето на новоизлюпения панамски национал.

Източник: Topsport.bg

Последни новини