Левски усмихна ЦСКА с 0:0 срещу Лудогорец в 11-ия си пореден мач без победа в efbet Лига

Левски усмихна ЦСКА с 0:0 срещу Лудогорец в 11-ия си пореден мач без победа в efbet Лига

Topsport.bg

28-02-2023, 19:39

Левски и Лудогорец завършиха наравно 0:0 в двубой от 21-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Георги Аспарухов".

Двата отбора спретнаха истинско дерби, в което имаше много нерви, динамичен футбол и опасности пред вратите на Пламен Андреев и Серджио Падт, но в крайна сметка така и не се стигна до голове. С оглед на играта, по-скоро "сините" имат една идея повече за какво да съжаляват от равенството.

Така Левски продължава черната си серия и вече има 11 поредни мача без победа. Лудогорец пък не успя да се доближи до лидера в класирането на първенството ЦСКА. Разградчани са с 50 точки, докато "армейците" имат на сметката си 53. Левски пък се лута на седмата позиция с 32 пункта, колкото има и отбора на Арда.

Двубоят започна при много високо темпо, като двата отбора се "хванаха за гушите" веднага след първия съдийски сигнал на Георги Кабаков.

Първата по-интересна ситуация бе дело на Оливие Вердон в 16-ата минута. Кирил Десподов пусна хубаво центриране отляво. Топката стигна до Вердон, но той не успя да я насочи добре и тя излезе в аут.

Две минути по-късно Филип Кръстев допусна нелепа грешка при изнасянето на топката. Последва комбинация между Десподов и Нонато, който стреля, но ударът му беше блокиран.

В 33-ата минута тримата офанзивни бразилци на Левски направиха хубава атака. Уелтън, Роналдо и Рикардиньо нахлуха в пеналтерията, но така и не се стигна до изстрел към вратата.

В 42-рата минута Кирил Десподо нахлу в наказателното поле отдясно и шутира по земя по диагонала. За късмет на Пламен Андреев, кълбото мина покрай лявата греда. Така първото полувреме завърши без отбелязани голове.

През втората част случващото се на терена не се промени. Двата отбора отчаяно се хвърляха в атака, за да стигнат до ценната победа и пробваха всякакви варианти да разпечатат вратите на Пламен Андреев и Серджио Падт.

В 51-вата минута Ивелин Попов овладя пред наказателното поле на разградчани и предпочете да завършва сам, отколкото да комбинира с Рикардиньо, но Франко Русо с крак спаси вратата на Падт.

В следващите минути играта се накъса чувствително. Редица футболисти се превиваха на земята, а малко след това започна серия от смени, с които треньорите на двата отбора се надяваха да променят хода на мача.

По този повод новото попълнение на Левски - Джавад Ел Джемили влезе в игра, дебютирайки за "сините". Той замени Ивелин Попов.

В края на срещата Мануел Шоу даде дълъг пас в наказателното поле на Левски за Клод Гонсалвеш, който опита атрактивно от въздуха да подаде към Игор Тиаго, но Пламен Андреев улови.

В добавеното време играчите на двата отбора изцедиха и последните си сили, за да стигнат до успеха, но в крайна сметка резултатът остана непроменен.

Източник: Topsport.bg

Последни новини