Левски чака отговор от Лече за Ради Цонев, мениджъри хвалят Паулиньо

Левски чака отговор от Лече за Ради Цонев, мениджъри хвалят Паулиньо

Novsport

14-08-2020, 07:42

Следващата седмица ще стане ясно дали Левски ще успее да си върне халфа Радослав Цонев.

Правата на играча се държат от Лече, който изпадна от италианския елит.

Сезонът в Серия Б започва на 26 септември, а в клуба все още не са решили на кои играчи да разчитат през кампанията.

Лече има цели 10 състезатели, които се връщат в клуба след преотстъпване. Точно такъв е и случаят на Радослав, който през миналото първенство бе част от Монополи, който се състезаваше в Серия Ц.

За този тим той бе на терена в 20 шампионатни мача, в които реализира 3 гола.

От Левски са в контакт както с полузащитника, така и с Лече. Думата за това дали той ще бъде пуснат под наем или пък дори освободен, ще имат треньорът Фабио Ливерани и директорът Панталео Корвино, съобщиха местните медии. На „Герена" очакват отговора им до дни.

Със сините тренира братът-близнак на Радослав - Борислав. И той обаче има да доуточнява отношенията си с предишния си клуб. Боби трябва да изчисти детайли по раздялата си с изпадналия от хърватския елит Интер Запрешич. Когато това се случи, той ще парафира с Левски.

25-годишните братя са юноши на сините. Те напуснаха клуба след края на сезон 2015/16 като свободни агенти. След това Борислав отиде в Берое, откъдето премина в Интер. Радослав пък парафира с Лече и бе преотстъпван още на Витербезе.

До момента Левски осъществи 5 трансфера. Клубът привлече вратаря Николай Кръстев, фланговия играч Матео Стаматов, централните защитници Тома Даске и Живко Атанасов, както и Орлин Старокин.

Трениращият с Левски нападател - Валери Божинов, може да заиграе за сините чак през септември.

Причината е, че той има договор с италианския Пескара до края на този месец, който формално трябва да изтече преди бившият играч на Ювентус и Манчестър Сити да може да парафира с друг клуб.

Валери вече декларира желанието си да се завърне за трети път на „Герена" и да помага в тежкия момент. Божигол на няколко пъти беше категоричен, че за Левски би играл и за без пари.

Междувременно агентите на Паулиньо явно опитват да вдигнат акциите му преди очертаващия се трансфер. Както е известно, Левски иска да продаде играча, за да върже част от бюджета си.

Бразилецът изигра слаб мач срещу Берое (0:2) на старта на първенството. Той си навлече гнева на треньора Георги Тодоров, който обяви, че крилото е на терена само защото трябва да бъде трансфериран.

Мениджърите му обаче са на коренно различно мнение.

"Паулиньо в действие. В понеделник той отново показа целия си арсенал за Левски. С бърз дрибъл и акуратни пасове нашият играч беше един от най-силните на терена. Паулиньо е твърде добър", написаха от агенцията, която го представлява, и дори пуснаха клип с изявите му от двубоя.

Източник: Novsport

Последни новини