Левски ще гони четвърта поредна победа в плейофите

Левски ще гони четвърта поредна победа в плейофите

Novsport

17-05-2021, 08:34

Левски набра скорост от началото на плейофите и възроди надеждите си да спечели седмото място в крайното класиране на първенството, което дава право на участие в бараж за Лигата на конференциите. "Сините" посрещат Царско село с ясната идея, че нямат право на грешка, ако искат да продължат да преследват Черно море. Същата е целта и пред Царско село, който има само с точка по-малко от днешния си съперник. 

Левски е единственият отбор в плейофната четворка с пълен актив от 9 точки. Столичният гранд се наложи последователно над Царско село (2:0), Ботев Пд (1:0) и Черно море (2:1). Срещу варненци преди няколко дни тимът направи обрат и съкрати изоставането си от състава на Илиан Илиев на 4 точки. В същото време Царско село е без победа в трите си мача от плейофите, но с евентуален успех днес ще измести Левски от осмото място. 

В началото на месеца "сините" се наложиха над Царско село с 2:0. Младата надежда Марин Петков откри резултата в 9-ата минута, а в 88-ата Борислав Цонев ознаменува с гол завръщането си в игра след дълго възстановяване от контузия. 

Това е единствената победа на Левски срещу "царете" през кампанията. В редовния сезона 26-кратните шампиони отстъпиха на "Герена" с 0:1, а после направиха 2:2 на стадиона край Околовръстното. Преди това Левски спечели три поредни мача срещу Царско село с един и същ резултат - 2:0. 

Николай Михайлов ще се завърне на вратата на Левски, а в средата на терена шанс ще получи Илия Юруков, който ще действа в тандем с Мартин Райнов. Драган Михайлович най-вероятно ще изпълнява ролята на дясно крило, отляво ще играе Здравко Димитров, а младият Мартин Петков ще помага от втора позиция на изнесения напред Андриан Краев. 

Проблемите на Царско село са в защита, където наказани са двама твърди титуляри - Реян Даскалов и Ивайло Марков. Халфът Ален Стеванович пък все още е контузен. Антони Здравков ще заложи на системата 4-1-4-1, като дефанзивен халф ще е Лъчезар Балтанов, а атаката ще води Стефан Христов. 

Вероятни състави:

Левски: Михайлов, Найденов, Атанасов, Монсалве, Галчев, Юруков, Райнов, Михайлович, Мартин Петков, З. Димитров, Краев 

Царско село: Пласид, Попадийн, Кавдански, Бандаловски, Нганиони, Балтанов, Манев, Мертенс, Д. Костадинов, Андерсон, С. Христов 

Източник: Novsport

Последни новини