Левски ще се опита да се върне на победния път

Левски ще се опита да се върне на победния път

Novsport

03-10-2020, 08:20

Тази вечер в 20:15 часа Левски посреща Ботев (Враца) в сблъсък от 8-ия кръг на efbet Лига на стадион "Георги Аспарухов". "Сините" ще опитат да се върнат към победите, след като в миналия кръг допуснаха загуба с 1:2 от Ботев (Пловдив). Сега столичани ще опитат да си го изкарат на съименника им от Враца. Гостите обаче не са за подценяване и домакините ще трябва много да внимават, ако не искат да допуснат някоя изненада.

Левски бе набрал скорост с 3 поредни победи, но в миналия кръг играчите на Георги Тодоров допуснаха донякъде изненадваща загуба с 1:2 в Коматево. Отборът доказа, че има потенциал, но е време да покаже и постоянство в изявите си, ако иска да бъде фактор през този сезон.

Ботев (Враца) пък показва доста приятни неща от началото на сезона. Той започна със сензационен успех с 3:1 над Лудогорец в първия кръг, но след това имаше и някои колебания, като особено неприятна бе загубата с 0:6 от Берое. В момента обаче врачани са в подем, тъй като спечелиха последните си две срещи, едната от които бе в местното дерби с Монтана. Така че настроението в отбора е приповдигнато преди визитата на "Герена".

Левски все пак си остава фаворит, дори и от гледна точка на историята. В досегашните 60 мача с врачани "сините" имат 38 победи, 14 равенства и 8 загуби.

В състава на домакините ще липсва само трайно контузеният Радослав Цонев. Очаква се стартовата единайсеторка да е съставена от Михайлов под рамката и пред него в отбрана Найденов, Петков, Атанасов и Стаматов. Даске ще бъде използван като дефанзивен халф, а Боби Цонев и Краев ще започнат в средата на терена. Иванов и Паулиньо ще бъдат на двете крила, а в атака ще действа Робърта.

Гостите нямат проблеми с окомплектоването на състава си. Антони Здравков се очаква да заложи на Костов на вратата и триото в защита Миланов, Ндиайе и Керчев. Зехиров и Буров ще са халф-бекове, а Лагоа и Узунов ще движат играта в центъра на терена. Том ще бъде плеймейкър, а Домовчийски и Генов ще започнат в предни позиции. 

Източник: Novsport

Последни новини