Левски ще спасява сезона през Купата на България

Левски ще спасява сезона през Купата на България

Novsport

03-03-2021, 08:19

 Левски приема Берое в сблъсък от 1/8-финала за Купата на България. "Сините", които отдавна са отписали сезона в efbet Лига, имат доста по-големи амбиции в този турнир. На "Герена" искат да зарадват своите привърженици с добро представяне, а защо не и със спечелване на трофея. Това не е лесна задача, но не е и невъзможна. Първата стъпка обаче е да бъде преодолян толкова корав съперник като заралии.

Берое е традиционно неудобен противник за Левски. "Сините" имат само 1 победа и 1 равенство и цели 6 загуби в последните си 8 мача със заралии. Така че гостите дори могат да бъдат считани като фаворит преди днешния мач. Това важи дори и от гледна точка на позиции на двата отбора в класирането в efbet Лига.

От друга страна обаче Левски има и повод за оптимизъм. Столичани са с положителен баланс в мачовете си с Берое за Купата на България, като имат 9 победи и 3 равенства и 2 загуби. Всъщност "сините" никога не са губили в София от заралии в този турнир, като имат 5 победи и 2 равенства.

Друг любопитен факт около двубоя е, че последният път, в който Левски спечели Купата на България, по пътя си към трофея елиминира отбор, воден от Димитър Димитров-Херо. Това се случи през 2007 година, когато "сините" победиха Черноморец на 1/8-финала, а на финала спечелиха срещу Литекс след продължения. Всъщност винаги, когато Левски отстрани отбор на Херо, след това вдига и купата, както стана и през 2003 година, когато пък Димитров водеше Локо (Пд), който бе елиминиран от "сините" на 1/4-финала.

Треньорът на домакините Славиша Стоянович не може да разчита днес на Стаматов и Славчев, както и на трайно контузените братя Цоневи. Очаква се той да заложи на Микулич под рамката и пред него триото Атанасов, Монсалве и Сулака в защита. Михайлович и Рерас ще действат като халф-бекове, а Даске и Райнов ще бъдат опорни полузащитници. Мохамед ще изпълнява ролята на плеймейкър, а в атака ще се разчита на Робърта и Петков.

Херо пък ще е без контузените Кукула и Василев за този мач. Той вероятно ще пусне в игра Ганев на вратата и пред него Ангелов, Мезаг и Цветков. Фуртадо и Стоянов ще бъдат на крилата, а в средата на терена ще започнат Лебон, Октавио и Макута. В атака пък ще действат Камбуров и Фол.

Източник: Novsport

Последни новини