Левски ще спасява сезона срещу Лудогорец

Левски ще спасява сезона срещу Лудогорец

Novsport

05-03-2020, 07:10

 Отборите на Левски и Лудогорец излизат тази вечер от 19,00 часа на стадион “Георги Аспарухов” в последния 1/4-финал от турнира за Купата на България. До полуфиналите вече достигнаха настоящия носител на трофея Локомотив (Пловдив), съгражданите им от Ботев и ЦСКА-София. Победителят днес ще се включи в жребия за следващата фаза, който ще се проведе във вторник.

Залогът в този сблъсък е голям и за двата съперника. Докато Лудогорец е уверен лидер и гледа към осма поредна титла, то за “сините” турнирът за Купата е единствен шанс за трофей. Само победа днес ще спаси в някаква степен сезона за Левски, който все още няма успех в календарната година, а очакванията това да се случи в отминалия кръг в efbet Лига срещу Славия бяха разбити.

Жребият за полуфиналите в турнира за Купата на България ще се тегли във вторник

Гостите идват на “Герена” отпочинали заради отменения им мач с Арда през уикенда и след достойното отпадане от Интер в 1/16-финалите на Лига Европа, което означава, че са гладни за футбол и ще търсят класиране напред.

Треньорът на Левски Петър Хубчев получи вот на доверие от ръководството вчера, но в същото време има да решава непосредствени кадрови проблеми. Извън сметките му за мача поради наказания са Мартин Райнов и Дани Алар. С контузии са вратарят Николай Михайлов, Филипе Нашименто, Симеон Славчев и Паулиньо. Очаква се привлеченият от Славия страж Георги Георгиев да попадне в групата, но Хубчев ще се довери от първата минута на опитния Милан Миятович.

След наказания се завръщат Холмар Ейолфсон, Иван Горанов и Янис Каргас. Изборът на Хубчев за средата на терена се изчерпва с Тиам, Мазурек и Споеринг, а на върха на атаката ще започне Робърта. За фланговете наставникът на Левски се колебае между невъзстановения напълно за 90 минути Станислав Иванов, Здравко Димитров и Насиру Мохамед, но най-вероятно ще започне първият. Очаква се появата сред титулярите и на новото попълнение Деян Лозев.

Треньорът на Лудогорец Павел Върба предупреди, че тимът му няма да подцени Левски, който е опасен заради загубите. Той ще пусне най-доброто, тъй като гостуването на “Герена” е най-сериозният му мач, откакто пое Лудогорец във вътрешен план. Не се очаква чехът да прави големи промени спрямо 11-те от Милано. В ролята на плеймейкър ще действа Марселиньо, а атаката ще води Клаудиу Кешерю.

Очакванията са за хубаво време, като в часа на мача няма да вали, което е добра новина за многобройните фенове, които се очакват на "Герена".

Вероятни състави:

Левски: Миятович, Миланов, Ейолфсон, Рейш, Горанов, Тиам, Мазурек, Лозев, Спиерингс, Ст. Иванов, Робърта.

Лудогорец: Илиев, Недялков, Григоре, Терзиев, Сисиньо, Анисе, Дяков, Вандерсон, Марселиньо, Жоржиньо, Кешерю.

Източник: Novsport

Последни новини