Легенда на Левски: Наско е правилният човек

Легенда на Левски: Наско е правилният човек

Novsport

22-05-2020, 12:17

 Легендата на Левски Войн Войнов не скри облекчението си от решението на Васил Божков да даде акциите на Левски на Наско Сираков. Бившето дясно крило на "сините" заяви пред "Гонг", че Сираков е правилния човек в тази ситуация.

"Събрали сме се с ветераните от моето поколение и Левски е единствената тема, която обсъждаме. Дано тази сага с акциите на клуба да е приключила, макар че някои се съмняват. Аз все пак си мисля, че разумът при успял бизнесмен като Божков е надделял. Силно вярвам, че годините, в които даже не сме знаели кои са собственици на Левски, са останали в миналото. За мен си остава загадка и как един човек може да бъде начело на двата гранда, пък било то и в различни периоди. Лично аз не знам това някога да се е случвало с Реал Мадрид и Барселона, или пък с Интер и Милан.

Наско Сираков е не само легенда на Левски, той е обединяваща фигура за всички поколения и фенове. Винаги ще се намерят хора, които да са против него, но аз съм категоричен, че той е правилния човек. Наско е успял в пълния смисъл на думата - доказал се е и като играч, и като ръководител. Това, че не е бил във футбола в последните 10 години е повече плюс, отколкото минус. Защото името му стоя далеч от интригите и неуспехите, а и управлението не е стихотворение, за да се забрави. Или го можеш, или не. Сираков е доказал, че е от първите, защото има знания и опит. А и умее да комуникира с хората.

Трябва обаче да се знае, че временното оздравяване на клуба не е решение. Нужно е да се направи дългосрочен план, който да подсигури бъдещето на Левски. В противен случай след няколко месеца отново ще бъдем в същото положение", заяви Войната, както го наричат феновете на "сините".

Източник: Novsport

Последни новини