Легенда на Хебър се закани на ЦСКА: Правим 1:1 и в продълженията ги отстраняваме

Легенда на Хебър се закани на ЦСКА: Правим 1:1 и в продълженията ги отстраняваме

Topsport.bg

20-09-2021, 15:50

Един от легендарните футболисти на Хебър(Пазарджик) през 70-те и 80-те години на миналия век Малин Малинов коментира за "Труд" очакванията си за 1/16-финала в турнира за Купата на България срещу ЦСКА в сряда от 16:00 ч. на стадион "Георги Бенковски". Ето и очакванията на Малин Малинов:

Г-н Малинов, предстои мач за Купата на България между Хебър и ЦСКА, какви са очакванията Ви за срещата?

- Предполагам, че нашите трябва да се представят добре.

Г-н Николай Митов днес е казал, че трябва да се получи празник за Пазарджик. Как оценявате очакванията на пазарджишката публика за двубоя?

- Лошото е, че казаха, че само 4000 билета ще пуснат и няма да отидат много хора заради коронавируса. Феновете ще бъдат жадни за футбол. По принцип, хубавите неща трябва да се случват.

Вие сте един от малкото голмайстори на "Хебър", вкарвал гол на ЦСКА в историята на съперничеството между двата клуба и единият от двамата, донесли победата на пазарджиклии в турнира за Купата на Съветската армия през 1979 г. Имате ли спомени за този мач?

- Стадионът беше претъпкан. Имаше много публика. Мачът беше на ниво. Всичко беше зажадняло за футбол и тогава, и сега.

Тогава футболистите бяха морален пример в обществото. Кой е най-известният съперник от ЦСКА или друг отбор, срещу когото сте играл? Какво Ви е направило впечатление тогава?

- Срещу много отбори съм играл, но ЦСКА са отбор, който заслужава внимание, но и нашият отбор също не е за подценване. Тогава ние играехме в "Б" група тогава. ЦСКА и Левски нямаха нищо общо с нас. Бяхме във второто ниво на футбола, но пак бяхме добър отбор.

Част сте от "Дрийм тийма" на "Хебър" влязъл за първи път в "А" група. Сега футболистите на Ники Митов са на крачка от това постижение. Кога Пазарджик ще има отбор, който е там, където заслужава - в елита?

- Пазарджишкият отбор ще стане отбор, когато дойдат отдолу малко юноши от Пазарджик. Защото сега всички са чужди футболисти. Трябва да дойдат млади футболисти от нашата школа. Да защитават града. Което ще бъде наша цел. Това е най-важното за Пазарджик.

Каква е прогнозата Ви за мача с ЦСКА?  

- Предполагам - 1:1 и в продълженията да ги победим.

Източник: Topsport.bg

Последни новини