Легендата Аспарух Никодимов разкритикува остро футболистите на ЦСКА

Легендата Аспарух Никодимов разкритикува остро футболистите на ЦСКА

Topsport.bg

06-12-2021, 22:48

Легендата на ЦСКА - Аспарух Никодимов разкритикува футболистите на клуба, които според него не са тактически грамотни, но въпреки това имат апетити за шампионската титла на България. Ето какво каза Паро пред "Тема Спорт" след ремито между "червените" и Пирин в неделя:

"Няма как да гониш високи цели, с играчи, на които им липсва футболен интелект. Срещу Пирин в Благоевград ЦСКА изигра поредния си невзрачен мач и на този фон не е кой знае колко изненадващо, че не стигна до победата, въпреки че водеше в резултата до самия край.

Дори и в ситуацията при изравнителното попадение на домакините си пролича един от основните проблеми на "червените" - наивността в играта както в атака, така и в защита. Когато водиш с 1:0 и остава малко време, няма как да оставиш противников футболист необезпокоявано да центрира, а десният ти бек да стои на 10 метра от състезателя, с чието опазване е ангажиран.

Това говори за едно нещо - много от играчите на ЦСКА са тактически неграмотни и нямат нужните нюх и усет за това как трябва да се действа в различните ситуации. Примери за такива футболисти има във всяка една линия в състава на "армейците", което пък е обидно за елитни играчи, които на всичкото отгоре искат да стават шампиони".

Източник: Topsport.bg

Последни новини