ЛЕГЕНДАТА ПРОДЪЛЖАВА! ЦСКА повали Рома в силна европейска вечер (СНИМКИ)

ЛЕГЕНДАТА ПРОДЪЛЖАВА! ЦСКА повали Рома в силна европейска вечер (СНИМКИ)

Novsport

10-12-2020, 21:43

ЦСКА го направи!

"Армейците" постигнаха историческа победа в последния си мач от Лига Европа този сезон, след като съсякоха най-добрия отбор в групата си - Рома.

На "Васил Левски" "червените" победиха категорично с 3:1 "вълците" и не само, че отбелязаха първите си голове в турнира, но и взеха първата си победа в групата.

Така "армейците" събраха актив от пет точки в група А и със сигурност не отпадат безславно от турнира след като не само, че не загубиха и в двата мача срещу фаворита Рома, но взеха точка и от румънския Клуж.

Веднага след началото футболистите на ЦСКА се втурнаха в атака и още в 5-ата минута поведоха в резултата.

Центриране на Йомов отдясно бе избито, но топката стигна до Мазику на левия фланг и той върна напражението пред вратата на гостите. Италианците не успяха да се ориентират добре и Санкаре върна към Тиаго Родригес, който с плътен удар по земя прониза стража на Рома за 1:0. Голът бе първи за "червените" в Лига Европа тази есен. 

В 15-та минута Али Соу се отскубна от отбраната на гостите и само предвидливотото излизане на вратаря Боер спаси Рома от втори гол.

Изненадващо италианците изравниха с първата си по-сериозна атака в 22-ата минута. Центриране от десния фланг бе овладяно в наказателното поле от Борха Майорал, който пусна към Томазо Миланезе и той отбеляза първия си гол с екипа на Рома - 1:1.

В 30-ата минута Тиаго бе близо до гола, след като получи пас в дълбочина от Жеферсон, напредна и когато остана очи в очи с вратаря Боер, шутира, но топката мина покрай вратата. 

В 34-ата минута обаче Али Соу не показа милост и отново изведе българския тим напред в резултата. Нападателят първо пресира Диавара и го принуди да сбърка, за да отиде топката в краката на Жеферсон. С чудесен пас бразилецът изведе гамбиеца сам срещу стража на Рома и той показа здрави нерви за 2:1. 

След почивката в 51-ата минута Майорал се озова на добра позиция, но стражът на "червените" предвидливо излезе и скъси ъгъла, което му позволи да избие в корнер. Две минути след това Жеферсон се намеси решително във вратарското поле, а в следващата атака Бусато изпревари Борха Майорал.

Българският отбор получи неочакван подърък от Федерико Фацио в 55-ата минута. Той върна нескопосано топката към своя вратар, а дебнещият Али Соу само това чакаше. Открадна топката и хладнокръвно я прати зад гърба на Боер за 3:1.

В 61-та отново Майорал беше на отлична позиция да върне един гол, но Бусато излезе предвидливо и го блокира. 

До края Рома се опитваше някак да върне поне едно попадение, но ЦСКА успяваше да стои отлично в защита и да контролира мача до последния съдийски сигнал. 

ЦСКА - Рома 3:1

1:0 Тиаго 5

1:1 Миланезе 22

2:1 Али Соу 34

3:1 Али Соу 54

Стартови състави:

ЦСКА: Бусато, Антов, Матей, Занев, Йомов, Юга, Жеферсон, Мазику, Тиаго, Соу, Санкаре

Рома: Боер, Кумбула, Фасио, Жезус, Бамба, Диавара, Миланезе, Бруно Перес, Карлес Перес, Педро, Майорал

90+3 - Край на мача! ЦСКА победи с 3:1 Рома!

90 - 3 минути добавено време

74 - Героят Али Соу напуска терена, Ахмед Ахмедов влиза на неговото място

62 - Бусато ще има нужда от медицинска помощ след единоборство срещу Педро.

54 - ГООООЛ за ЦСКА! Фасио направи фрапантна грешка при опит да върне към Боер изведе Али Соу сам срещу него и нападателят на "армейците" бе безпогрешен!

51 - Майорал пропуска отличен шанс за Рома, след като се освободи на отлична позиция в наказателното поле, но Бусато успя да излезе и да го блокира

46 - Начало на втората част!

45 - Край на първото полувреме!

41 - Добра проява на Жеферсон, който изчиства топката пред погледа на двама футболист на Рома, които бяха готови да засекат

34 - ГОООЛ за ЦСКА! Домакините отново са напред в резултата! Боер даде начало на атака за Рома, но се стигна до объркане и топката стигна до Тиаго, а той намери Али Соу в коридор. Нападателят овладя и преодоля стража на гостите без проблем!

22 - ГОЛ за Рома! Гостите изравниха, след като центриране отляво беше свалено от Майорал, а топката стигна до Миланезе, който стреля по земя от около 11 метра и изравни!

15 - Съвсем малко не достигна на Али Соу да изпревари Боер за спорна топка зад гърба на защитата, но стражът на гостите все пак се намеси успешно и изчисти в тъч

11 - Йомов излезе на добра позиция отдясно и пробва да пусне пас към Али Соу в наказателното, но Кумбула изчиства в корнер!

5 - ГОООЛ за ЦСКА! "Армейците" отбелязват първия си гол в Лига Европа чрез Тиаго! Мазику пусна пас към Санкхаре, който не успя да уцели топката, но тя се отби в десния му крак и извън наказателното поле Тиаго прати прекрасен удар по земя, който матира Боер!

2 - Oтличен шанс пред ЦСКА още в началото. Али Соу пусна в коридор за Йомов, който стреля, но Жезуш успя да блокира удара му

1 - Начало на срещата на Националния стадион!

 0 - Минута мълчание в памет на Паоло Роси

Източник: Novsport

Последни новини