Летящият високо Ботев (Враца) приема амбициран Ботев (Пловдив)

Летящият високо Ботев (Враца) приема амбициран Ботев (Пловдив)

Topsport.bg

16-08-2021, 10:57

Ботев (Враца) и Ботев (Пловдив) играят тази вечер от 21:00 часа в мач от 4-ия кръг на efbet Лига. Двата отбора се намират в подем от началото на първенството.

Врачани през миналия сезон се бореха със зъби и нокти за оцеляването си в елита, а сега изглеждат преобразени и са в челото на таблицата. Започнаха сезона с нулево реми срещу Арда, но след това успяха да спечелят сблъсъците си срещу Левски (2:0) и Царско село (2:1). В клуба се надяват това да не е било само временно избухване, а играчите да продължат със силните си игри и да запишат нов успех на сметката си днес.

Ботев (Пловдив) също започва кампанията доста по-добре от начина, по който завърши миналата. "Канарчетата" вече имат две победи на сметката си срещу Пирин (2:1) и Славия (1:0), но допуснаха и едно поражение с 0:2 от Черно море. Вижда се обаче, че отборът има потенциал и всички се надяват той да се развие в хода на сезона.

Интересното е, че балансът между тези отбори в исторически план е доста изравнен. Пловдивчани имат леко предимство от 26 победи, 13 равенства и 22 загуби. Врачани обаче са доста категорични на свой терен с 20 успеха, 4 ремита и едва 6 поражения.

Треньорът на домакините Даниел Моралес се очаква да пусне на терена Костов на вратата и Николов, Ничев, Миланов и Хростов в защита. Бауренски и Георгиев ще са дефанзивните полузащитници, а Василев и Маринов ще оперират по двете крила. Атаката ще води Бабунски, а зад гърба му ще го подкрепя Тодоров.

От другата страна Азрудин Валентич се очаква да заложи на Аргилашки под рамката и пред него триото Работов, Супрайен и Генев. Минков и Току ще са двамата халф-бекове, а Мертенс и Рабей ще движат играта в средата на терена.

Голямата новина е завръщането на Тодор Неделев в редиците на "жълто-черните". Той ще бъде в ролята на плеймейкър, а Бароен и Маркиньос ще действат в предни позиции.

Вероятни състави:

Ботев (Враца): Костов, Николов, Ничев, Миланов, Христов, Георгиев, Бауренски, Тодоров, Василев, Маринов, Бабунски

Ботев (Пловдив): Аргилашки, Работов, Супрайен, Генев, Минков, Току, Рабей, Мертенс, Неделев, Бароан, Маркиньос

Източник: Topsport.bg

Последни новини