Лех Познан иска Швиерчок

Лех Познан иска Швиерчок

Novsport

13-07-2020, 09:37

 Борещият се за второто място в Полша Лех Познан иска нападател на Лудогорец. Клубът проявява сериозен интерес към тарана Якуб Швиерчок, пишат местните медии. В материалите се твърди, че Швиерчок отдавна е отпаднал от сметките на старши треньора Павел Върба, който все по-рядко разчита на него.

Основният препъникамък към евентуалното му привличане от страна на Лех е фактът, че Якуб има договор с разградчани за още 1.5 години, което е доста дълъг период. В Лудогорец били категорични, че без пари няма да пуснат нападателя и ще се опитат да вземат максимално висока цена за него.

Клубът от Познан иска да усили конкуренцията в атака за атаката на групите на Лига Европа, каквато цел си е поставило ръководството. Медиите в Полша допълват, че друг кандидат за подписа на Швиерчок все още не се е отказал и отново следи ситуацията около футболиста. Става въпрос за Легия Варшава. Тимът от столицата бе много близо до привличането на бившия полски национал през зимната пауза, по време на подготовката на Лудогорец в Турция. Тогава обаче нещата не се получиха и до трансфер не се стигна.

Наскоро старши треньорът на орлите Павел Върба обяви, че ще бъдат взети поне 3 попълнения, като всички ще са офанзивни играчи. Именно привличането на нов централен нападател е приоритет за клуба. В последните кръгове на върха на атаката игра Мавис Чибота, тъй като Кешерю бе опериран и ще е готов за новия сезон, фактът, че дори при отсъствието на румънеца Якуш Швиерчок не е титуляр, подсказва, че дните му в Лудогорец са преброени. Остава Лех Познан да се разбере с ръководството на разградчани.

Източник: Novsport

Последни новини