Локо Пд в опит да се изравни с Левски

Локо Пд в опит да се изравни с Левски

Novsport

01-12-2019, 08:24

Локомотив (Пловдив) приема Арда (Кърджали) в сблъсък от 18-ия кръг на efbet Лига. Домакините на “Лаута” ще опитат да се върнат към победите и отново да атакуват второто място в класирането.

“Смърфовете” ще искат да се възползват от грешката на Левски и отново да се изравнят по точки със “сините”, след равенството на софиянци с Берое вчера.

Защитникът на Локо Пловдив Давид Малембана обаче ще пропусне домакинството на Арда. Бранителят се контузи непосредствено преди гостуването на Лудогорец и не взе участие в него. Малембана обаче не успя да се възстанови и ще е аут за срещата с кърджалийци.

Добрата новина за старши треньора е, че в състава ще се завърне друг от централните защитници - Стивън Езе. Нигериецът не игра в Разград заради операция, но сега се чувства доста по-добре и ще вземе участие в срещата. Както е известно, договорът на Езе изтича и засега той няма да остава на "Лаута", така че играе едни от последните си двубои с черно-белия екип.

Отсъствието на Малембана е и единственият проблем пред Акрапович. Босненският специалист обаче има опасения от състоянието на терена.

В същото време Арда има амбиции за топ 6 и съвсем не смята да се предава. Нападателят на тима Спас Делев попадна в групата за днешното гостуване на Локомотив Пловдив. Той дълго време се възстановяваше от контузия. Въпреки че тренира със съотборниците си, старши треньорът Стамен Белчев не искаше да рискува с включването му.

Сега обаче Делев е готов на сто процента, като почти сигурно ще започне сред 11-те. Той е бивш футболист на Локо Пд. През сезон 2014/15 записва 22 двубоя в елита с 2 гола за смърфовете. За последно Спас Делев бе на терена на 7 ноември при загубата от Царско село с 0:2 на "Лаута". Тогава той влезе като смяна в последните 30 минути вместо Ховсепян. Пълни 90 минута не е записвал от 30 септември при домакинската победа над Етър с 2:1.

Белчев няма да може да разчита на контузения нападател Илиша Сам и наказания централен защитник Хасани.

Михаил Александров пък отново остана извън 18-те. Бившият национал също дълго лекуваше контузия. Все пак до края на годината той ще се появи на терена.

Източник: Novsport

Последни новини