Локо (Пд) с грешна стъпка у дома срещу Ботев (Вр) в дебютния мач с трибуна "Бесика"

Локо (Пд) с грешна стъпка у дома срещу Ботев (Вр) в дебютния мач с трибуна

Topsport.bg

12-02-2023, 18:45

Локомотив (Пловдив) и Ботев (Враца) не се победиха при подновяването на първенството в efbet Лига. Двата отбора направиха 0:0 на "Лаута".

Двубоят ще бъде запомнен най-вече с официалното откриване на трибуна "Бесика". Феновете на "смърфовете" направиха истински празник като използваха пиротехника, заложиха на ефектна хореография и подкрепяха емоционално отбора си.

Съставът на Александър Томаш обаче не успя да убеди максимално и съответно да достигне до попадения. От своя страна от Ботев направиха всичко по силите си да затруднят домакините, но и те не успяха да стигнат до гол.

Срещата започна с натиск на домакините. В 17-ата минута попадение на Локо (Пловдив) не беше зачетено заради засада. Витанов беше намерен в наказателното поле и върна назад към Дион, който опита удар, но бе блокиран. Топката попадна в Димитър Илиев, който вкара, но страничният съдия вдигна флага си за засада. ВАР потвърди решението.

Половин час след началото на мача, домакините поискаха дузпа заради игра с ръка на играч на Ботев при разбъркване в наказателното поле след атака, създадена от Денислав Александров. Реферът прецени, че няма основание да отсъди наказателен удар.

Малко по-късно, Переа получи топката и напредна сам срещу вратаря, но в решителния момент ударът му беше блокиран. При ситуацията е имало и засада. През втората част гостите вдигнаха оборотите и опитаха да затруднят "смърфовете".

В 59-ата минута врачани създадоха нова опасност. Мирослав Маринов стреля технично от границите на наказателното поле, а Динко Хоркаш се разтегна максимално и изби удара в корнер.

След този мач Локомотив е на 4-ото място с 34 точки, Ботев пък е на 12-ата позиция с 16 пункта.

Източник: Topsport.bg

Последни новини