Локо (Пловдив) приема Славия с мисълта за нови три ценни точки

Локо (Пловдив) приема Славия с мисълта за нови три ценни точки

Novsport

14-12-2020, 07:24

Локомотив (Пловдив) посреща Славия в много важен и за двата отбора мач от 16-ия кръг на efbet Лига, който ще се играе от 17:30 часа. "Смърфовете" си върнаха самочувствието след слабата игра и загубата от Левски (0:1), като победиха със същия резултат Ботев (Враца). Днес тимът на Александър Тунчев ще преследва задължителен успех, за да се утвърди еднолично на второто място. В момента пловдивчани са с равен брой точки с ЦСКА-София.

Славия е в повече от тежка ситуация, но взе глътка въздух с победата над Ботев във Враца. Тя бе два трета за "белите" от началото на сезона. Те обаче продължават да са в зоната на изпадащите, а след тях в класирането е само Етър. "Виолетовите" обаче са с мач по-малко и ако надвият Монтана, а Славия загуби днес, то отборът от "Овча купел" ще зимува на дъното.

В Локомотив няма проблеми с контузени и наказани. Милош Петрович е възстановен от контузията си и ще оформи триото в защита, заедно с Диниш Алмейда и Лукас Масоеро. Атаката ще водят Димитър Илиев и Георги Минчев, а зад тях ще действа Лукас Салинас. Бирсент Карагарен, Петър Витанов, Парвизджон Умарбаев и Момчил Цветанов ще играят в средата на терена.

В своя последен мач с екипа на Славия ще излезе Филип Кръстев. Талантливият халф ще продължи кариерата си в белгийския Ломел. До Кръстев в халфовата линия на "белите" ще са Янис Карабелов и Георги Вълчев, а Емил Стоев и Радослав Кирилов ще атакуват по двата фланга. Централен нападател ще е младежкият национал Калоян Кръстев.

В края на август Локо (Пд) победи "белите" с 2:0 в София. Резултата откри Анте Аралица, който вече не е част от тима, а в края се разписа и Бирсент Карагарен. Два месеца по-рано обаче Славия спечели на "Лаута" с 1:0 благодарение на точен изстрел на Ради Кирилов.

Общо в елита двата отбора са се срещали 125 пъти, като предимството е на страната на Славия - 59 победи, 34 равенства и 32 загуби. В Пловдив обаче балансът е в полза на Локо - 23 успеха за "черно-белите", 21 равенства и 19 победи за "белите".

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - СЛАВИЯ

Вероятни състави:

ЛОКО ПД (3-4-1-2): М. Луков; Петрович, Масоеро, Алмейда; Карагарен, Витанов, Умарбаев, М. Цветанов; Л. Салинас; Д. Илиев, Г. Минчев

Старши треньор: А. Тунчев

СЛАВИЯ (4-1-4-1): С. Вуцов; Патев, А. Христов, Гамаков, Антовски; Вълчев; Е. Стоев, Карабельов, Ф. Кръстев, Р. Кирилов; К. Кръстев

Старши треньор: А. Тарханов

Източник: Novsport

Последни новини