Локо (Пловдив) ще се връща на победния път във Враца, няма право на грешка срещу местния Ботев

Локо (Пловдив) ще се връща на победния път във Враца, няма право на грешка срещу местния Ботев

Novsport

06-12-2020, 07:25

Днес в 12:15 на стадион "Христо Ботев" във Враца местният Ботев приема Локомотив (Пловдив) в сблъсък от 15-ия кръг на efbet Лига. "Смърфовете" тръгват за този двубой с единствената мисъл да вземат трите точки и да продължат гонитбата с Лудогорец. Пловдивчани загубиха от Левски (0:1) в миналия кръг и не могат да си позволят нова грешка.

В същото време Ботев (Враца) ще направи всичко възможно, за да обърка сметките на своя съперник. Играчите на Антони Здравков неведнъж през сезона показаха, че могат да изненадат неприятно всеки, който ги подцени. Те също ще искат да се върнат на победния път, след като допуснаха две загуби в последните си два мача.

Локомотив (Пловдив) традиционно играе трудно във Враца. "Смърфовете" имат едва 2 победи над Ботев като гост в елита, докато в същото време са допуснали 19 загуби и 5 мача са завършили наравно. От друга страна обаче врачани нямат победа над пловдивчани откакто се завърнаха в efbet Лига през сезон 2018/19, като през това време записаха само 1 точка и имат голова разлика 2:12.

Домакините не могат да разчитат в този мач на контузените Митев, Ивайлов и Маринов. Така Антони Здравков най-вероятно ще изведе на терена Костов на вратата и пред него триото Керчев, Ндайе и Миланов в отбрана. Буров и Зехиров ще са халф-бекове, а Златински и Лагоа ще действат в средата на терена. Том ще изпълнява ролята на плеймейкър, а в атака ще бъдат Домовчийски и Генов.

В същото време Александър Тунчев е без контузения Петрович. Той се очаква да противопостави Луков на вратата и в защита Гомис, Алмейда и Масоеро. Карагерен и Цветанов ще действат като халф-бекове, а Умарбаев и Витанов ще са опорни халфове. Салинас ще бъде плеймейкър, а в атака ще се разчита на Минчев и Илиев.

БОТЕВ (ВРАЦА) - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 0:0

Вероятни състави:

БОТЕВ: Костов, Керчев, Ндайе, Миланов, Буров, Златински, Лагоа, Зехиров, Том, Генов, Домовчийски

ЛОКО: Луков, Гомис, Масоеро, Алмейда, Карагерен, Цветанов, Умарбаев, Витанов, Салинас, Минчев, Илиев 

Източник: Novsport

Последни новини