Локо (София) е отборът, който взе скалпа на Мъри и Наско преди 13 години

Локо (София) е отборът, който взе скалпа на Мъри и Наско преди 13 години

Topsport.bg

16-10-2021, 09:43

Доста са любопитните факти от сблъсъците на Станимир Стоилов срещу Локомотив (София). Като треньор на Левски именно срещу "червено-черните" Мъри е спечелил най-изразителната си победа в мачовете срещу другите три големи клуба в София. Това стана при първия му сблъсък с тях през есента на 2004 година, когато спечели с 5:0. Пет гола под негово ръководство "сините" вкараха и през пролетта на 2007-а. Тогава те спечелиха в "Надежда" с 5:3, а с това узакониха и 25-ата си шампионска титла, припомня "Мач Телеграф".

Стоилов обаче има и неприятни спомени от този съперник. Именно единствената му загуба от "червено-черните" му струва главата. В началото на май 2008 година Локомотив спечели с 1:0 на "Герена" с гол в последната минута на Христо Златински. След този мач Тодор Батков уволни Станимир Стоилов, както и сегашния собственик Наско Сираков, който тогава беше директор.

Дербито между "сини" и "червено-черни" се завръща за първи път от 10 години на стадион "Васил Левски". През пролетта на 2011-а Левски победи там с 2:0. Станимир Стоилов пък за първи път ще се изправи срещу "железничарите" на този стадион.

Източник: Topsport.bg

Последни новини