Локо (София) излъга Спартак (Варна) в истинско зрелище на "Коритото"

Локо (София) излъга Спартак (Варна) в истинско зрелище на

Topsport.bg

11-03-2023, 16:56

Локомотив (София) постигна изключително ценна победа с 2:1 при гостуването си на Спартак във Варна в мач от 23-тия кръг в efbet Лига.

Зрителите на "Коритото" станаха свидетели на истинско зрелище а двата тима си размениха по едно попадение още преди да са изминали 10 минути. Антонио Вутов се разписа в 4-та минута, а в 8-ата Румен Руменов възстанови равенството от дузпа. Успехът за гостите бе подпечатан в 49-ата минута, когато Юлиан Ненов се разписа с брилянтен шут с левачката от дистанция.

По този начин столичани събраха 31 точки и остават на 9-а позиция в класирането, а Спартак продължава да бъде закотвен на дъното с едва 12 пункта в актива си.

Още в 4-та минута "железничарите" организираха бърза атака, а топката достигна до Костов, който хитро я продължи към Вутов. №39 в състава на Локомотив стреля с левачката, топката рикошира в крак на защитник на "соколите" и влезе неспасяемо в мрежата на варненци за 0:1.

Само 3 минути по-късно обаче домакините получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар, след като Юлиан Ненов игра с ръка в наказателното си поле. Румен Руменов се нагърби с изпълнението и стреля хладнокръвно в левия ъгъл за 1:1.

Домакините се окопитиха след шока в началото и в 15-ата минута можеха да излязат напред. Ромес направи хубаво двойно подаване с Жоао Марио и се озова на стрелкова позиция, но след шута му топката премина на около метър над напречната греда.

Малко след това Жоао Марио излезе в очи в очи с вратаря на Локомотив, но стреля право в тялото му. Емоционалният треньор на варненци - Димитър Димитров-Херо, не прие никак добре този пропуск на нападателя.

Към края на първата част гостите на два пъти имаха добри възможности да застрашат вратата на Спартак, но защитникът Бен Карамоко се отличи с качествени прояви.

Второто полувреме започна така, както и първото и 4 минути след подновяването на играта гостите отново излязоха напред в резултата. Локомотивци изпълниха корнер, след който топката беше изчестена, но попадна в краката на Юлиан Ненов около дъгата, който с фантастичен шут с левия крак не остави никакви шансове на стража на "соколите". 

В 62-ра минута Лерой Михелс отправи страхотен шут от дистанция, но за негово съжаление топката премина на сантиметри от десния страничен стълб.

Помощник-треньорът на Локо (Сф) Живко Миланов беше отстранен от скамейката на столичани след тази ситуация. Реферът първоначално му показа жълт картон за реплики, но Миланов продължи да ръкомаха и репликира Станислав Тодоров, а съдията не се поколеба да го изгони. Така и не стана ясно какви бяха претенциите на бившия футболист и треньор на Левски.

Зрелищният мач на "Коритото" продължи с пълна сила. Точно в 70-та минута зрителите станаха свидетели на много красиво положение. Белуосов центрира отляво, а Божидар Васев направи перфектна задна ножица. Вратарят на Локомотив обаче не трепна и спаси изстрела му.

Десет минути преди края Милошев опита силен удар, вратарят изби и последва корнер. Вутов изпълни, получи се неразбирателство сред домакините, но все пак топката бе избита и не последва нищо опасно.

Домакините осъществиха натиск в последните минути, но така и не стигнаха до ново попадение, което да им донесе поне точка. 

Източник: Topsport.bg

Последни новини