Локо спря победната серия на ЦСКА! "Червените" с първи загубени точки на "Армията" през сезона

Локо спря победната серия на ЦСКА!

Topsport.bg

06-11-2022, 19:23

Отборите на ЦСКА и Локомотив (София) не се победиха в късния неделен двубой от програмата на efbet Лига.

Столичното дерби оправда очакванията за страхотна битка, която доведе и до първа грешна стъпка на "червените" у дома от началото на сезона. Селекцията на Саша Илич опита всичко по силите си, за да стигне до победата, но стабилният Александър Любенов и гредите на два пъти, спряха впечатляващата победна серия на столичани. Локомотив (София) също имаше необходимите доводи за краен успех, ала през втората част голям пропуск направи резервата Илия Димитров.

ЦСКА остава лидер във временното класиране с 41 точки, докато Локомотив е на осма позиция с 26.

ЦСКА стартира вихрено за кеф на феновете си по трибуните. Шагоян даде нужната острота по фланга и създаде опасност още преди да е изминала първата минута от столичното дерби. Арменецът навърза няколко играчи на Локо, но ударът му беше уловен от Александър Любенов.

Гостите от квартал "Надежда" отговориха подобаващо на предизвикателството с добър шанс пред Антонио Вутов. Бившият футболист на Левски завъртя топката от фаул, но малко над горната греда на Густаво Бусато.

В рамките на няколко атаки, възпитаниците на Станислав Генчев имаха своите шансове да изсипят топката в наказателното поле на ЦСКА, ала нищо не завърши с нещо по-проблематично за стража на лидера в efbet Лига.

Временният порив в играта на Локо доведе до това ЦСКА да дебне съперника си на контраатака. Такава сработи в 17-ата, когато разсичащо подаване на Амос Юга даде необходимата свобода за действия на Гарсес. Бразилецът навлезе остро, но изстрелът му срещна тялото на вражески бранител.

ЦСКА искаше отново да демонстрира класата си при корнер в своя полза към 24-ата. И това положение завърши с удар, ала надскочилият опонентите си Гарсес не намери мрежата на "железничарите".

В ответната атака отбраната на ЦСКА бе издебната в момент на прегрупиране, а това позволи на Симеон Славчев да пробва прострелно подаване за Карлос Франса. Бусато следеше ситуацията внимателно и се намеси в решителния миг.

В 36-ата минута Юли Ненов получи подаване от дълбочина и остана сам срещу Бусато. Крилото явно мислеше, че е в засада и загуби лесно индивидуалното надиграване срещу бразилеца. В крайна сметка беше вдигнат и флагът за офсайд.

Оставаха по-малко от пет минути преди паузата, когато ЦСКА достигна до реална голова възможност в дербито. Минков и Вион разиграха бързо на малък периметър, след което французинът само с едно докосване изведе Маурисио Гарсес на стрелкова позиция. Латиноамериканецът сюрпризира и не заложи на шут по диагонал, а в близкия ъгъл. Изпълнението му донякъде изненада Любенов, но кълбото се отби в страничната греда и отърва Локо от неприятен момент.

В последвалите мигове реферът Драгомир Драганов имаше няколко несигурни намеси, които освен забавяне на играта, доведоха и до доста нерви на терена. Край тъчлинията също беше горещо, където Стойко Сакалиев от щаба на ЦСКА получи жълт картон.

Браян Морено можеше да се превърне в автор на фамозно попадение в 61-ата минута. Тогава колумбиецът вложи класа и мощ в шут от средна дистанция, който дойде при доста триково негово отиграване с гръб към вратата.

Илия Димитров сам не можеше да повярва, че не се е разписал в мрежата на ЦСКА с идването на 68-ата минута. Нападателят получи подаване зад гърба на тромавия Петров. Последва добро спиране и осигуряване на максимално добър ъгъл за стрелба на локомотивския №9. Точността обаче изневери на Иката, който заправи своя удар встрани.

Столичното дерби продължи да бъде изключително вълнуващо. В 70-ата Енес Махмутович се ориентира най-добре при центриране от корнер, но ударът изстрелът му с глава намери напречната греда.

Появилият се като резерва Бисмарк Чарлс можеше да се превърне в герой за ЦСКА три минути преди края. Маурисио Гарсес създаде достатъчно напрежение в наказателното поле на Локомотив (Сф), а топката някак си стигна до африканския нападател, който беше отчаян от страхотния рефлекс на Любенов.

До края футболистите на ЦСКА обсадиха "железничарската" врата, но поредицата от корнери пред вратата на Локо така и не донесоха мечтания за "червените" фенове гол. Драмата се задълбочи и с желанието на "армейците" да бъде отсъдена дузпа в тяхна полза, но разглеждането с ВАР не спомогна за изпълнение на исканията им.

В следващия кръг на ЦСКА предстои изключително трудно гостуване на Черно море във Варна. Локомотив приема у дома Берое.

Източник: Topsport.bg

Последни новини