Локомотив (Пловдив) - Локомотив (София) 1:0 (Развой на срещата по минути)

Локомотив (Пловдив) - Локомотив (София) 1:0 (Развой на срещата по минути)

Topsport.bg

25-02-2023, 17:23

Локомотив (Пловдив) и Локомотив (София) се изправят един срещу друг в двубой от 21-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадиона в "Лаута" започва в 17:30 часа.

Положението пред двата тима е незавидно, като те се движиха доста добре в хода на сезона, но търпят срив в своето представяне, който е напът да им коства участие в битката за европейските квоти.

Пловдивското Локо все още няма отбелязан гол през 2023 година. "Черно-белите" показаха зъби срещу Ботев (Враца), но постепенно се стигна изравняване на играта и нулево равенство. Седмица по-късно обаче "Черно-белите" се сринаха като гост на Арда и бяха разбити с 0:5, което е притеснително за ръководеният от Александър Томаш тим.

Столичните "железничари" започнаха пролетния дял с нулево равенство срещу Ботев (Пловдив) в Коматево, а след това завършиха наравно 1:1 със Септември (София). Локомотивци ще трябва да се справят без своя голмайстор Димитър Митков, който пое към Русия и ще носи екипа на Рубин (Казан).

В началото на сезона това дерби не предложи попадения в София, въпреки че добри положения пред двата тима не липсваха. Тогава "Смърфовете" доиграха срещата с човек по-малко, като преминалият в Черно море Александър Василев бе изгонен в 69 минута. Двубоят бе гарниран и от още седем жълти картона.

Източник: Topsport.bg

Последни новини