Локомотив (Пловдив) гони част от чужденците през зимата

Локомотив (Пловдив) гони част от чужденците през зимата

Topsport.bg

03-12-2021, 09:29

Локомотив (Пловдив) усилено работи по зимната селекция.

Наред с това треньорският щаб вече е наясно и на кои футболисти няма да разчита през пролетния полусезон, пише "Тема спорт".

Целта на наставника Александър Тунчев и спортния директор Георги Иванов-Гонзо е да се освободят от чужденците, които не успяха да впечатлят до момента през кампанията.

Така хем ще бъдат спестени средства, хем ще се отворят места за играчи, които наистина да подсилят отбора в битката му за попадане в първата шестица и продължаване на похода към Купата на България.

Сред разочаровалите тази есен е англичанинът Конър Руан.

Напоследък той съвсем загуби доверието на Александър Тунчев, вече трудно намира дори място в групата на черно-белите.

През сезона има 11 мача в Първа лига, като в 7 от тях започна като титуляр.

Единственото му появяване в стартовата единайсеторка от средата на септември насам бе при визитата на Лудогорец, загубена с 0:1 след автогол в последната минута на Кристиан Гомис. Тогава обаче Тунчев имаше много проблеми.

Конър бе привлечен в началото на 2021 година. Той бе взет за алтернатива на неизменните титуляри по това време Бирсент Карагарен и Момчил Цветанов.

След продажбата на последния той започна да получава шансове.

Завръщането на хърватина Йосип Томашевич на "Лаута" обаче на практика го направи излишен. В Локо не са доволни и от друг легионер - Артур Крачун.

Молдовецът бе взет през лятото под наем от унгарския Хонвед.

Договорът за преотстъпване на централния защитник е до края на сезона, но най-вероятно ще бъде прекратен.

Защитникът бе на терена в 13 шампионатни мача, като само в 6 от тях бе титуляр.

В последно време трудно намира място в групата и играе само когато Тунчев е затрупан от множество проблеми. Треньорът предпочита да налага младока Мартин Паскалев в отбрана.

На "Лаута" имат зелена светлина от собственика Христо Крушарски за привличането на чужденци, ако преди това бъдат освободени такива.

Източник: Topsport.bg

Последни новини