Локомотив (Пловдив) изпусна Ботев във Враца

Локомотив (Пловдив) изпусна Ботев във Враца

Topsport.bg

28-08-2021, 20:40

Ботев (Враца) и Локомотив (Пловдив) завършиха наравно 0:0 в двубой от шестия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Христо Ботев".

Футболистите на треньора Александър Тунчев наложиха играта си в хода на мача, но така и не успяваха да разпечетат вратата на домакините. Голяма заслуга за това имаше и стражът на врачани Красимир Костов, който на няколко пъти се намеси решаващо.

Така Ботев (Враца) вече има 9 точки, които пращат отбора на 6-ата позиция в класирането на първенството. Локомотив (Пловдив) пък се намира на предпоследното 13-о място с два пункта.

Двубоят започна равностойно, като и двата отбора се опитваха да наложат играта си, а първата интересна ситуация бе на сметката на домакините. Във втората Виктор Василев подаде по земя към наказателното поле, където бе Дориан Бабунски. Той обаче бе изпреварен от защитник на гостите, който изби топката в ъглов удар.

Лукас Салинас направи хубав проби отляво в 8-та минута. Той премина няколко играчи на домакините и влезе в наказателното поле. Когато опита да шутира все пак бе блокиран и опасността за Красимир Костов не се оказа сериозна.

В 22-ата минута Димитър Илиев свали топката към Марсел, който стреля от движение, а ударът му беше блокиран от Ничев. Топката отново попадна в Марсел, който нанесе нов шут. Красимир Костов се намеси, а след това отрази и добавка на Шакил Сно.

В следващите минути "черно-белите" започнаха да контролират случващото се на терена и принудиха домакините да се приберат в собствената си половина.

Димитър Илиев отправи добър удар в 42-та минута. Той се придвижи до наказателното поле със защитник на гърба и шутира. Костов обаче внимаваше и спаси. Така първото полувреме завърши без отбелязани голове.

В началото на втората част локомотивци продължиха да диктуват темпото на играта, но така и не успяваха да стигнат до опасно положение пред вратата на Красимир Костов.

При пореден опит за атака Бирсент Карагарен потърси Георги Минчев в наказателното поле. Нападателят обаче бе блокиран и не успя да отиграе. Димитър Илиев бе наблизо, но и той се размина с топката.

В 63-ата минута врачани можеха да поведат. Мирослав Маринов проби отдясно и пусна остро подаване в пеналтерията. Там Виктор Василев се размина на сантиметри от топката.

Пет минути по-кънсно непокритият Димитър Илиев можеше да дае аванс за гостите. Нападателят получи топката в наказателното поле, но не успя да преодолее Красимир Костов.

В 77-ата минута Парвиз Умарбаев изведе добре Георги Минчев. Нападателят се оказа очи в очи с Костов, но вратарят на врачани запази самообладание и спаси.

В 82-ата минута Бирсент Карагарен опита атрактивно да отиграе подаване в наказателното поле. Футболистът засече топката със задна ножица, но я прати встрани от вратата.

Източник: Topsport.bg

Последни новини