Локомотив (Пловдив) надигра Арда

Локомотив (Пловдив) надигра Арда

Topsport.bg

24-09-2022, 18:10

Локомотив (Пловдив) победи Арда с минималното 1:0 в контролна среща, играна на градския стадион в Раковски.

Футболистите на старши треньора Александър Томаш имаха игрово преимущество почти през целия двубой и заслужено стигнаха до успеха. В срещата неофициален дебют за състава на пловдивчани направи бразилецът Карлос Жатоба. През тази седмица бившият играч на Дунав (Русе) се присъедини към тренировките на "смърфовете" на проби, но все още не е подписал договор с "черно-белия" клуб.

Двубоят на градския стадион в Раковски започна равностойно, но постепенно Локомотив установи контрол върху случвщото се на терена. Карагарен и Джовани опитаха да застрашат вратата на Арда с удари от фаул, но стражът на тима от Кърджали се справи и в двете ситуации.

В 29-ата минута Локомотив поведе в резултата. Бабакар Дион бе изведен на добра позиция и реализира за 1:0.

До края на първата част "черно-белите" имаха още няколко шанса да реализират, но пропуски направиха Бирсент Карагарен и Преслав Боруков.

Втората част стартира с нови два изгодни шанса за Локомотив. В 52-ата минута Боруков засече с глава центриране на Джовани, но топката мина встрани, а 13 минути по-късно Петър Витанов уцели греда с удар от границата на наказателното поле.

Малко след това играчите на Александър Тунчев опитаха да отговорят на предизвикателството с удар от дистанция, но стражът на Локомотив Динко Хоркаш спаси.

До края на срещата Локомотив имаше още няколко възможности да направи победата си по-изразителна, но не съумя да се възползва от тях и така мачът завърши при резултат 1:0.

Източник: Topsport.bg

Последни новини