Локомотив (Пловдив) нанесе втора поредна загуба на Хебър

Локомотив (Пловдив) нанесе втора поредна загуба на Хебър

Topsport.bg

24-07-2022, 22:22

Локомотив (Пловдив) успя да победи Хебър в мач от 3-ия кръг на efbet Лига. "Смърфовете" се наложиха с 2:1 у дома.

Тимът на Александър Тунчев на два пъти поведе в резултата след като Дион откри в първите секунди, гостите изравниха от дузпа чрез Чаворски, а през втората част влезлият на смяна Преслав Боруков донесе успеха за тима си.

Това е втора победа за Локо след като на старта победиха Пирин, а в миналия кръг загубиха от Лудогорец. От своя страна за Хебър това е втора поредна загуба след като в 1-ия кръг победиха Ботев, но след това отстъпиха на Септември.

Срещата започна мечтано за домакините. Още в първите секунди, Карагарен нахлу в наказателното поле отляво и намери навлизащия от задна позиця Дион, който непокрит отправи неспасяем удар във вратата на гостите за 1:0.

Малко по-късно, Димитър Илиев пусна чудесен пас към Карагарен, който показа скоростта си, навлезе в наказателното поле и точно в момента, в който трябваше да подаде към свой съотборник се подхлъзна и падна и така обещаващата атака се провали.

Половин час след началото на мача Хебър получи дузпа след като Емануил Манев бе съборен в наказателното поле след съприкосновение със Зебли. Зад бялата точка застана Тодор Чаворски, който стреля, Илко Пиргов се хвърли в грешния ъгъл и допусна изравняване.

През втората част двата отбора се бориха доста.

В 64-ата минута Дион центрира с едно докосване в наказателното поле, където влезлият на смяна Боруков засече с глава, пронизвайки мрежата на гостите, за да изведе "смърфовете" отново напред в резултата.

В следващите минути Карагарен пропусна на два пъти добри ситуации, но все пак Локо успя да се поздрави с успеха.

В следващия кръг Хебър посреща ФК ЦСКА 1948, а Локо е гост на Ботев (Враца).

Източник: Topsport.bg

Последни новини