Локомотив (Пловдив) ще опита да надскочи себе си срещу Копенхаген

Локомотив (Пловдив) ще опита да надскочи себе си срещу Копенхаген

Topsport.bg

05-08-2021, 10:50

Локомотив (Пловдив) посреща на "Лаута" ФК Копенхаген в първи мач от третия квалификационен кръг на Лига на конференциите тази вечер от 19:00 часа. Много тежък и едва ли не непреодолим съперник за "черно-белите" - поне такива са първоначалните очаквания.

За трета поредна година "черно-белите" показват изключителен характер и борба в квалификациите на европейските клубни турнири. Класата на отбора обаче не е достатъчна за влизане в групите на тези надпревари или поне при подобен жребий. През 2019 година "Смърфовете" се предадоха пред Страсбург, през миналия сезон пред Тотнъм, а през настоящата кампания е твърде вероятно Копенхаген да се окаже непреодолим.

Локомотив имаше тежък съперник във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите в лицето на чешкия Словачко, но пловдивчани се справиха след победа с 1:0 в града под тепетата и загуба със същия резултат в Чехия, но бяха по-прецизни при последвалите дузпи.

Копенхаген пък е в доста добра форма, след като спечели три от последните си четири мача. В неделя датчаните записаха успех с 2:0 над Одензе, а няколко дни преди това разбиха Торпедо-БелАЗ с 5:0 като гост в реванша от Лига на конференциите и с общ резултат 9:1 продължиха напред.

Много хора очакваха разгром за Тотнъм над Локомотив преди година, но това не се случи. Сега прогнозите са подобни. Макар противникът да изглежда по-скромен от "шпорите", то и половдивчани изглеждат сериозно отслабени и трябва да разчитат на силния колектив и огромния си дух.

Реваншът е насрочен за 12 август в столицата на Дания. Победителят от сблъсъка между "черно-белите" и Копенхаген ще срещне в плейофната фаза на турнира триумфиралия измежду Динамо Батуми (Грузия) и Сиваспор (Турция).

Източник: Topsport.bg

Последни новини