Локомотив (София) - Ботев (Пловдив), 1:0, червен картон за гостите

Локомотив (София) - Ботев (Пловдив), 1:0, червен картон за гостите

Topsport.bg

31-07-2022, 19:38

В ранния мач от efbet Лига днес (18:30 часа) Локомотив (София) приема на свой терен Ботев (Пд). Двата тима се намират в деликатна ситуация от началото на кампанията. До този момент нито един от тях не е постигал победа. Една идея по-добре е положението при домакините, които са 14-ти с два пункта, "канарите" пък са последни с три поредни загуби и 0 точки.

Столичните "железничари" все пак могат да имат известна нотка на задоволство от старта си, след като взеха по точка от ЦСКА и гостуването си на Берое. В първия кръг обаче тимът регистрира домакинско поражение от Черно море. Така възпитаниците на Станислав Генчев ще пробват да вземат първи успех срещу "канарчетата".

Пловдивчани от своя страна са в сериозна криза, която коства поста на досегашния старши- треньор Азрудин Валентич. Ботев стартира с три загуби и то от тимове, които нямат амбиции за челните места - Хебър, Ботев (Враца) и Арда. Също така "канарчетата" отпаднаха от Европа след равенство и загуба от АПОЕЛ (Никозия). В днешния мач отборът ще бъде воден от наставника на втория отбор Артур Ованесян, а през идната седмица трябва да има яснота кой ще застане начело на тима.

През миналия сезон двата тима се срещнаха два пъти, като Ботев записа победа с 2:0 с голове на Емануел Току и Джеймс Ето"о, а един мач завърши с нулево равенство.

Главен съдия на срещата е Станимир Тренчев, с помощници Георги Тодоров и Драгомир Милев. С ВАР ще се занимават Никола Попов и Станислав Станев. Делегат на БФС е Пламен Николов, а работата на реферите ще следи Радан Мирянов.

Източник: Topsport.bg

Последни новини