Локомотив (София) - Ботев (Пловдив): Съставите

Локомотив (София) - Ботев (Пловдив): Съставите

Topsport.bg

30-10-2021, 15:39

Локомотив (София) приема Ботев (Пловдив) днес в 16:45 часа в мач от 13-ия кръг на efbet Лига. Двата тима влязоха в лоша серия от загуби. При домакините те са 3 поредни във всички турнири, а при гостите - 2. Сега всеки от двата тима ще иска да се върне на победния път.

Локо показва сравнително стабилни игри от началото на сезона, като е особено убедителен в домакинствата си. Отборът до момента има 3 победи и 1 загуба, макар да се наложи да домакинства на 3 различин стадиона - на комплекс "Царско село", на "Васил Левски" и на своя "Локомотив" в мача за Купата на България с Локо (Пд). Сега "Железничарите" се завръщат на Националния стадион.

Ботев започна сезона повече от добре и имаше поредица от добри резултати. В последните два кръга обаче пловдивчани записаха загуби от фаворитите в първенството ЦСКА и Лудогорец, което само показа, че "канарчетата" още не са готови да се намесят реално в битката за титлата. Това обаче не им пречи да продължат борбата за Топ 3, а първата задача е да се върнат към победите днес.

Интересното е, че в исторически план Локо има предимство в срещите с Ботев. Двата тима са изиграли 114 мача в елита, като столичани са с 53 победи, срещу 36 на "Канарчетата" и 25 равенства.

ВИЖТЕ ТУК КОЙ Е ФАВОРИТЪТ В МАЧА.

Домакините продължават да имат кадрови проблеми, като в днешния мач ще липсват контузените Матеус Роча и Марио Петков. Хубавото е, че поне Октавио и Илия Димитров се завръщат в състава. Очаква се единайсеторката на Иван Колев да бъде съставена от Любенов на вратата и пред него в отбрана Рапосо, Крачунов, Кацикас и Орачев. Кацаров и Семерджиев ще са двойката опорни полузащитници, а Октавио ще действа като плеймейкър. Александров и Пинсон ще бъдат на двете крила, а атаката ще води Димитров.

В състава на гостите мачът пропусна наказания Мертенс. Азрудин Валентич се очаква да пусне на терена Аргилашки под рамката и триото Генев, Янсон и Супрайен в отбрана. Минков и Конате ще са халф-бековете, а Току, Неделев и Рабей ще действат в средата на терена. В атака пък ще се разчита на Бароан и Маркиньос.

Вероятни състави:

Локомотив: Любенов, Рапосо, Крачунов, Кацикас, Орачев, Семерджиев, Кацаров, Октавио, Александров, Пинсон, Димитров

Ботев: Аргилашки, Супрайен, Янсон, Генев, Минков, Конате, Току, Неделев, Рабей, Бароан, Маркиньос

Източник: Topsport.bg

Последни новини