Локомотив (София) и ФК ЦСКА 1948 си спретнаха зрелищно реми, реферът Ивайло Стоянов бе сменен

Локомотив (София) и ФК ЦСКА 1948 си спретнаха зрелищно реми, реферът Ивайло Стоянов бе сменен

Topsport.bg

28-11-2021, 17:14

Локомотив (София) и ФК ЦСКА 1948 направиха зрелищно реми в мач от 16-ия кръг на efbet Лига. Срещата на Националния стадион завърши 2:2. Домакините на два пъти излизаха напред в резултата, но "червените" изравняваха.

Така двата тима останаха в долната половина на класирането. "Железничарите" са 11-ти с 15 точки, докато тимът на Николай Киров е с позиция по-нагоре със съшия актив от точки.

Любопитен момент от днешната среща е смяната на главният съдия Ивайло Стоянов. Реферът, който през седмицата стана герой след като спаси катастрофирал човек в Кресненското дефиле, днес получи контузия. В 83-ата минута петричанинът бе заменен от четвъртия арбитър Васимир Ел-Хатиб.

Срещата започна интересно. В 13-ата минута, Симеон Петров фаулира опасно Божидар Кацаров в наказателното поле. Реферът Ивайло Стояное бе категоричен в решението си да даде дузпа, а ВАР го потвърди. Октавио бе точен от бялата точка, а Даниел Наумов се хвърли в другия ъгъл.

В 19-ата минута, гостите бързо отговориха. Крум Стоянов напредна отляво и пусна успореден на голлинията пас към Георги Русев. Нападателят от няколко метра, в близкия ъгъл стреля и изравни. Голът беше потвърден от ВАР, след съмненията дали голмайсторът е бил в засада при подаването.

В 25-ата минута, Октавио центрира отляво към Александър Александров, който с много малко бе в засада. Нападателят порази мрежата на "червените", но в крайна сметка попадението не бе зачетено и след проверка със системата ВАР. В 42-ата минута, Александров изпълни от пряк свободен удар, топката прелетя над стената и срещна напречната греда на вратата, пазена от Наумов.

В добавеното време на полувремето, Александър Александров получи подаване от Раел Лолала, абсолютно сам от 10-ина метра си нагласи топката на левия крак и стреля, Даниел Наумов не успя да се намеси, а Димитър Пиргов от непосредствена близост само докосна топката, за да влезе в мрежата за 2:1. Второто полувреме също бе интересно, но темпото на игра спадна.

В 58-ата минута, Ивайло Чочев изпълни от пряк свободен от около 25 метра, топката рикошира в стената и влетя в мрежата на Любенов за 2:2. В 83-ата минута се стигна до интересен момент. Главният съдия Ивайло Стоянов бе принудително заменен заради контузия от четвъртия Васимир Ел-Хатиб. До края на мача не се стигна до нови възможности за двата тима и така те поделиха по една точка.

Източник: Topsport.bg

Последни новини