Локомотив (Сф) си хареса чуждестранните звезди на Септември (Симитли)

Локомотив (Сф) си хареса чуждестранните звезди на Септември (Симитли)

Topsport.bg

13-03-2022, 22:35

Локомотив (София) все още е далеч от това да си е осигурил оставането в елита и за следващия сезон, но ситуацията не пречи на спортно-техническото ръководство да работи по селекцията още отсега.

"Червено-черните" се набелязали за лятно попълнение играч от Втора лига, съобщава "Тема Спорт". Става въпрос за атакуващия халф на Септември (Симитли) - Нелсон Галванели. Той е от Коморските острови, но има и европейски паспорт - френски.

Въпросният играч вече е бил гледан на живо от човек на Локо в някои от мачовете във Втора лига. Последно това се е случило в двубоя със Спортист (Своге) в четвъртък, загубен от домакините от Симитли с 0:1. Галванели е оставил отлични впечатления с изявите си през пролетта.

Столичните "железничари" са били впечатлени и от още един играч на Септември. Това е лявото крило Жан-Пиер да Силва. Сенегалецът също има и френско гражданство. През есента той бе част от Нефтохимик. Двамата иностранни акостираха на "Арена Симитли" през зимната пауза, но през лятото едва ли ще останат, още повече че Септември е застрашен от изпадане при аматьорите.

Галванели се вписвал отлично в заложената финансова рамка за нови попълнения на "червено-черните".

В клуба пък все по-усилено се надяват на положителна развръзка около осветлението на стадиона в "Надежда". Очаква се Локо да получи заем и да започне изграждането. Както вече стана ясно, пилоните ще бъдат вътре на пистата, както е на стадионите на Ботев Враца и Славия.

Източник: Topsport.bg

Последни новини