Лоша новина за "лъвовете": Без публика на баражите за Европейското

Лоша новина за

Novsport

30-06-2020, 08:34

 Баражите за европейското първенство и новото издание на турнира Лига на нациите почти сигурно ще се играят пред празни трибуни. Това заяви директорът на Медицинската комисия към УЕФА Тим Майер. Той коментира как ще се процедира в условията на пандемията от коронавирус, а официалното решение на УЕФА ще бъде обявено тези дни.

Това е лоша новина за националния отбор на България, който на практика ще загуби домакинското си предимство при баражите за европейското първенство. На 8 октомври лъвовете посрещат Унгария на "Васил Левски" а при успех ще сме домакини на победителя от двубоя Исландия - Румъния (12 ноември). Именно той щеше да определи участника на турнира през следващата година. Освен това груповата фаза на Лигата на нациите, която трябва да се проведе между 3 септември и 18 ноември, също ще бъде без публика по трибуните. В този период тимът на Георги Дерменджиев ще домакинства на Ейре, Уелс и Финландия.

"В отделните страни е по-лесно да контролираш нещата и съответно да се допускат фенове в местните първенства. Но на международната сцена е по-сложно. В момента виждаме хора по стадионите в Сърбия и Беларус (б.р. - и в България), но турнирите под егидата на УЕФА следват стриктни правилници. Затова не трябва да има привърженици по трибуните", каза д-р Майер пред DPA.

Именно той бе начело на работната група, която изготви стриктните хигиенни протоколи за рестарта на Бундесли-гата през май. Те сега се следват в почти всички европейски първенства. Майер обаче уточни, че настоящият вариант не е приложим за цял сезон.

Източник: Novsport

Последни новини