Лудогорец - Арда (СЪСТАВИ)

Лудогорец - Арда (СЪСТАВИ)

Novsport

12-03-2021, 15:59

Лудогорец върви уверено към десетата си поредна титла и по всичко изглежда, че отборът на Валдас Дамбраускас не може да бъде спрян. Днес "орлите" приемат Арда (Кърджали) в двубой от 21-ия кръг на първенството и са фаворит за трите точки. Това ще е може би най-трудният мач за разградчани до края на редовния сезон и отборът със сигурност ще е амбициран да го спечели.

Лудогорец записа две победи след поражението от Локомотив (Пловдив) и увеличи аванса си пред втория ЦСКА на 8 точки. В прекия двубой шампионите надиграха "червените" с 1:0, а след това с лекота стигнаха до успех срещу Берое с 4:1. Арда също е във форма и спечели три от четирите си срещи през пролетта, губейки само от Славия (2:3).

Арда отново ще бъде без бразилския нападател Жуниньо. 

През есента двата отбора изиграха много зрелищен мач в Кърджали, завършил 2:2. Кирил Десподов откри за разградчани, но Спас Делев изравни. Драгош Григоре за втори път изведе "орлите" напред в резултата, а в самия край Жуниньо донесе точката на Арда. Кърджалийци още нямат победа срещу Лудогорец в елита. През миналия сезон "сините" загубиха с 0:2 в Разград, а в ответния двубой стигнаха до 1:1. 

Мачът днес е сблъсък между два от тимовете с най-добра защита в efbet Лига. Лудогорец е допуснал във вратата си 17 гола, а Арда - 19. В същото време, разградчани имат най-резултатната атака с 47 отбелязани попадения, а Арда е на четвърто място по този показател с 31.

ЛУДОГОРЕЦ - АРДА 0:0

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛУДОГОРЕЦ: Пл. Илиев, Сисиньо, Ману, Десподов, Анисе, Икоко, Вердон, Кешеру, Са, Янков, Каули

АРДА: Караджов, Георгиев, Таравел, Руменов, Лозев, Петков, Мартинов, Тилев, Котев, Йорданов, Делев

Източник: Novsport

Последни новини