Лудогорец - Пирин, истински голов трилър в Разград

Лудогорец - Пирин, истински голов трилър в Разград

Topsport.bg

13-12-2021, 16:25

Лудогорец приема Пирин (Благоевград) в последен двубой от 19-ия кръг на efbet Лига. Мачът на "Хювефарма Арена" започва в 16:30 часа.

Излиза отборът с най-добрата атака срещу този с най-слабата защита в първенството, а това е гаранция за голове. "Орлите" имат реализирани 43 попадения до момента, докато благоевградчани са с 32 допуснати гола.

За домакините Антон Недялков, Бърнард Текпетей, Жосуе Са и Алекс Сантана продължават да са с травми и пропускат днешния двубой, докато Шакил Пинас остава под въпрос до последния момент. Сисиньо и Елвис Ману пък са наказани и също няма да бъдат на разположение на треньора Станислав Генчев.

Миналата седмица тимът записа нулево равенство срещу датския шампион Мидтиланд в последен мач от груповата фаза на турнира Лига Европа. Разградчани вече нямаха шанс да се класират за елиминациите и играеха за честта.

В последния кръг на първенството Лудогорец увеличи преднината си пред втория ЦСКА на 9 точки, преди "червените" да намалят изоставането си на шест след победата с 2:0 над Черно море в неделя. Днес обаче шампионите отново могат да дръпнат пред столичани с девет пункта при победа.

Пиерос Сотириу пък е играчът във форма в момента, след като има 5 гола в последните си 3 срещи в елита. В същото време Лудогорец продължава да не стъпва накриво в шампионата като домакин и е допуснал само 2 гола на "Хювефарма Арена".

В лагера на Пирин няма да може да разчитат на капитана Станислав Манолев, който е наказан за днешния сблъсък.

"Орлетата" обаче взеха важна точка след раздялата с Уорън Фийни в миналия кръг, когато стигнаха до 1:1 срещу ЦСКА. Сега обаче тимът ще търси първа победа като гост в шампионата.

След срещата с "червените" временният наставник на "орлетата" Радослав Митревски заяви, че е "трудно за играчите, но Пирин колкото и да е разклатен, винаги се е оправял в такива моменти". Манолев пък бе на мнение, че тимът има шанс да навакса изоставането с точките.

Източник: Topsport.bg

Последни новини