Лудогорец - Славия 2:1, домакините вкараха в добавеното време

Лудогорец - Славия 2:1, домакините вкараха в добавеното време

Topsport.bg

19-02-2023, 18:31

Лудогорец и Славия се изправят един срещу друг в двубой от 20-ия кръг на efbet Лига. Срещата на "Хювефарма Арена" започва в 17:45 часа.

Разградчани вече са с четири точки зад ЦСКА, който вчера победи с 3:1 Ботев (Пловдив) у дома. Очертава се сериозна битка за шампионската титлата, тъй като на този етап поне "червените" оказват не просто съпротива, а сериозна заявка за титлата.

Лудогорци стартираха пролетния полусезон с победа с 2:1 във визитата си на Спартак (Варна). Няколко дни след това те постигнаха минимален успех с 1:0 над Андерлехт у дома в първи 1/16 финал от турнира Лига на конференциите.

Идният четвъртък е и реваншът в Белгия, а след два официални мача виждаме доста слабости от разградчани в защита.

Славия бе един от отборите, който най-лесно успя да вземе аванс в своя двубой, но подобно на Лудогорец, позволи на противника да го натисне. "Белите" изиграха чудесно първо полувреме, при което взеха два чисти гола аванс срещу Пирин у дома. След почивката обаче "Орлетата" бяха много по-добрият отбор на терена, докато играчите на Славия не отправиха нито един удар.

През изминалата седмица отново се заговори за интерес към звездата на тима Бърнард Текпетей, но за момента няма абсолютно нищо по-конкретно около негова хипотетична продажба. В Лудогорец няма други отсъстващи освен дълготрайно контузените Рик Джонатан и Диниш Алмейда.

Не такава е ситуацията в Славия. "Белите" ще трябва да се оправят без Емил Стоев и Галин Иванов, които са наказани. През седмицата столичани се разделиха и с Георги Вълчев, който подписа с новака Хебър Пазарджик.

Източник: Topsport.bg

Последни новини